Samenwerken

Samenwerken aan het gedenkmozaiek

U als nabestaande kunt als u dat wilt meehelpen aan het maken van het gedenkmozaïek.

In de loop der jaren hebben zowel jong als oud hun bijdrage geleverd aan de gedenkkunstwerken. U hoeft niet bang te zijn dat u niet creatief genoeg bent of dat het mozaïek mislukt of misschien niet mooi wordt als u eraan mee werkt. Onder mijn begeleiding wordt het een mooi geheel.

Voordat u komt meehelpen zijn de lastige gedeeltes al gemaakt en is er een gedeelte van het mozaïek al ingelegd. Het is belangrijk dat de stijl van het betreffende mozaïek duidelijk is en dat er in dezelfde lijn verder gewerkt kan worden.

Dit laatste geschenk

Op eigen tempo kunt u uw gevoel en hart laten spreken bij dit laatste geschenk aan uw dierbare. Vaak hoor ik dat de mensen die meehelpen aan de totstandkoming van het gedenkmozaïek het samenwerken ervaren als een zeer waardevolle tijd.

Ook is het mogelijk om met het hele gezin, familie of vriendengroep samen te werken aan het gedenkmozaïek. Tot ca. acht personen kunnen meehelpen. Het is niet altijd mogelijk dat iedereen op hetzelfde moment bezig is met het mozaïeken. Jullie kunnen elkaar afwisselen in het mozaïeken maar bijvoorbeeld ook het glas knippen of snijden.

Aangezien een mozaïek leggen behoorlijk intensief werk is en ik de kwaliteit wil waarborgen adviseer ik groepen om een dagdeel van maximaal 2,5 uur samen te werken. Ik zorg voor koffie en thee met iets lekkers erbij. Maar neem gerust ook een fles wijn, fris of andere versnaperingen mee als daar behoefte aan is. Naast het atelier bevindt zich een goed pannenkoekrestaurant waar u na afloop ook kunt gaan eten.

Ik vind het altijd mooi om een foto van de persoon die overgegaan is  neer te zetten met een kaarsje erbij. Maar ik sta ook open voor andere rituele handelingen en persoonlijke muziek. Zo kunnen we er een gedenkwaardig samenzijn van maken.

Wilt u het mozaïeken aan mij overlaten dan is dat natuurlijk ook prima! Dan houdt ik u op de hoogte van de voortgang door middel van foto’s.