Ontwerpen / kosten / vergunning aanvraag

Het ontwerp

U bent van harte welkom voor een vrijblijvend gesprek in mijn atelier.

Na een kennismakingsgesprek heb ik een beter idee van uw wensen op het gebied van materialen, vorm, bewerking en maatvoering en ga ik aan de slag met ontwerpen waarbij een duidelijk voor- en bovenaanzicht van de gedenksteen te zien is.

Op deze manier kunt u een realistisch beeld krijgen van hoe de gedenksteen eruit ziet op de begraafplaats.

De ontwerpen ontvangt u via de email. U geeft mij aan naar welk ontwerp uw voorkeur uitgaat en dan wordt het ontwerp verder uitgewerkt tot een definitief werkontwerp.

Misschien wilt u een combinatie van de verschillende ontwerpen zien of een aanpassingen in de kleuren of vorm. Ik maak de ontwerpen digitaal en kan kleuren en elementen desgewenst aanpassen.

In de jaren dat ik de gedenkstenen maak heb ik geleerd dat ieder mozaïek zijn eigen tijd nodig heeft om tot stand te komen.

Ik wil u op het hart drukken de tijd te nemen om de ontwerpen te bekijken en hierin uw eigen tempo aan te geven. Sommige gedenkstenen ontstaan als vanzelf andere worden soms heel anders dan vooraf bedacht. Het proces om naar een mooi eindresultaat te komen is minstens zo belangrijk als het resultaat zelf.


Kosten

Mozaiek is een zeer arbeidsintensief ambacht, ieder stukje glas word met een glassnijder met de hand op maat gesneden, gelijmd en uiteindelijk word het gehele mozaiek gevoegd. Iedere gedenksteen is maatwerk en de prijs hangt af van het gekozen materiaal, de afmeting en de hoeveelheid werk.

Een vlinder is goedkoper dan een staande steen bekleed met mozaïek, een mozaïek in combinatie met cortenstaal, of natuursteen valt weer in een andere prijsklasse.

De prijzen variëren zodoende vanaf 1850,- voor een vlinder of gedenksteen van 50 x 50 cm.

2500,- tot 6000,- voor een staande gedenksteen bekleed met mozaïek en een liggende omranding. Combinaties met natuursteen, cortenstaal of roestvrijstaal zijn mogelijk.

Vanaf 6000,- voor exclusieve grote grafmonumenten met bijvoorbeeld een uniek 3D beeld. 

Deze prijzen zijn inclusief, dus ook plaatsingskosten, fundatie en btw.

Neemt u gerust contact met mij op om een richtprijs te vragen van een mozaïek dat u op mijn website heeft gezien.

Bij de ontwerpen ontvangt u een gespecificeerde offerte van de kosten van het mozaïek. Het is ook mogelijk om andersom te werken, u geeft een besteedbaar budget aan en daar maak ik ontwerpen bij.

Bij een definitief ontwerp ontvangt u een opdrachtbevestiging met daarbij  een eerste factuur van 50% van het totaalbedrag. Van het resterende bedrag ontvangt u een factuur na plaatsing van het gedenkmozaïek.


Aanvraag vergunning

Tijdens de ontwerpfase vragen wij de toegestane maten op bij de gemeente en/of begraafplaats. Dit om de gedenksteen conform de regelgeving van de betreffende begraafplaats te vervaardigen en te plaatsen. Wij regelen de vergunningaanvraag met de technische tekeningen en omschrijving van de materialen.

De vergunningskosten verschillen per gemeente of begraafplaats. Vaak stuurt de gemeente de rekening direct naar de rechthebbende van het graf. De kosten hiervan variëren van 65 euro tot 350 euro.