Betoverende Gedenkstenen: Een Kleurrijke mozaiek grafsteen

Grafsteen met een gouden hart in mozaiek

Gedenkstenen met kleurrijk glasmozaïek zijn een adembenemende en unieke manier om een blijvend eerbetoon te creëren voor een dierbare. Als grafsteen kunstenaar ben ik gespecialiseerd in het ontwerpen en maken van deze kunstwerken die de grafsteen transformeren tot een betekenisvolle en kleurrijke herdenkingsplaats.

Gedenksteen vol kleur met glasmozaiek

Gedenksteen mozaiek

Met behulp van kleurrijke glas en mozaïektegels kan ik levendige motieven, afbeeldingen en symbolen creëren die de persoonlijkheid, interesses en passies van de overledene weerspiegelen. Het glasmozaïek voegt een prachtige dimensie van kleur, textuur en licht toe aan de grafsteen, waardoor het een opvallend kunstwerk wordt dat de aandacht trekt en de herinnering aan de overledene levend houdt.

Of het nu gaat om een subtiel ontwerp of een gedetailleerd kunstwerk, de mogelijkheden zijn eindeloos. Elk stuk glas wordt zorgvuldig geplaatst om een harmonieus geheel te vormen.

kleurrijk graf met blauwe veer
kleurrijk grafmonument met zeemeermin in glasmozaiek
zeester in glasmozaiek op grafsteen

Grafmonument mozaiek: duurzaam en bijzonder

Een mozaïek gedenksteen trekt niet alleen de aandacht met zijn esthetiek, maar brengt ook kleur, glans en leven naar de begraafplaats, wat resulteert in een serene en vredige ambiance. Het duurzame glas is bestand tegen weersinvloeden, kleurvast en slijtvast, waardoor het een langdurig eerbetoon is.

Naast de visuele aantrekkingskracht biedt mozaiek ook praktisch gemak, omdat het eenvoudig te onderhouden is met milde reinigingsmiddelen, en de stukjes behouden hun glans en helderheid zonder veel moeite. Kortom, gedenkstenen van glasmozaïek combineren esthetiek, duurzaamheid en praktisch gemak.

 
 
 

Laat je betoveren door de pracht van een kleurrijk grafmonument

Met details van goudgekleurd spiegelglas en bijzondere ontwerpen, zoals een serene waterval, een schilderachtig Italiaans landschap en een abstract mozaïek met kleurrijke cirkels, brengen deze grafstenen een unieke uitstraling naar de laatste rustplaats. Bovendien vertelt elk ontwerp een persoonlijk verhaal. Daarom vormen deze kleurrijke grafstenen niet alleen een eerbetoon aan geliefden, maar bieden ze ook troost in moeilijke tijden.

Glanzend grafmonument glasmozaiek
graf met bloesemboom tegen een gouden achtergrond
Bijzonder graf met Italiaans landschap in mozaiek
kunstzinnige grafsteen van glasmozaiek
Bijzondere gedenksteen Dividiviboom Aruba
mooie grafsteen van glasmozaiek
mooie grafsteen lelies op het water
bijzondere grafsteen kunstzinnig

Werkwijze voor een gedenksteen mozaiek

Het ontwerpen

Na onze kennismaking ga ik aan de slag met het creëren van een ontwerp voor de gedenksteen. Over het algemeen worden er 2 of 3 verschillende ontwerpen gemaakt, waarin ik jullie ideeën verwerk. Deze ontwerpen worden digitaal verzonden, samen met een kostenindicatie. We zullen het ontwerp samen verfijnen totdat je tevreden bent.

 

Ontwerp grafsteen mozaiek

Kostenindicatie

Bij het ontwerp ontvangen je tevens een kostenindicatie voor het mozaïek. Ik wil ervoor zorgen dat het ontwerp binnen jullie budget past en zal daarom transparant zijn over de kosten van de verschillende onderdelen.

De vergunningaanvraag

Bij het aangaan van de opdracht zal ik eerst een vergunning aanvragen bij de gemeente of begraafplaats. Zodra deze in orde is, staat niets meer in de weg om te beginnen met het maken van het mozaïek.

Het maken van het mozaiek

Het maken van een grafsteen in mozaiek is een tijdrovende bezigheid, maar geeft veel voldoening. Als je wilt, kun je meehelpen met het maken van het mozaïek. Veel mensen ervaren dit als een helende ervaring.

Bij deze gedenksteen was het ontwerp te gecompliceerd om samen te werken met de kinderen. Ze zijn komen kijken naar de voortgang van het mozaïek en hoe ik eraan werk. Zelf hebben ze keien mozaïekt, die later bij de gedenksteen geplaatst worden.

meehelpen aan grafsteen mozaiek
maken van grafsteen mozaiek
gedenksteen mozaiek
detail van grafsteen mozaiek

Het plaatsen van de gedenksteen

Het hele proces, van de eerste kennismaking tot het ontwerp, het mozaïek en uiteindelijk de plaatsing, duurt gemiddeld zo’n 4 maanden. Soms kan dit korter zijn, afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de levertijd van het natuursteen. Als laatste wordt de gedenksteen geplaatst. Dit is vaak een emotioneel moment, aangezien er naar dit kunstwerk is toegewerkt en het nu klaar is.

plaatsen van een gedenksteen met mozaiek op de begraafplaats
plaatsen grafsteen op begraafplaats
gedenksteen mozaiek

Wat kost een gedenksteen met mozaiek?

Een mozaiek grafsteen is geen gewoon gedenkteken. Het is een uniek kunstwerk dat wordt gemaakt om de herinnering aan een geliefde op een bijzondere manier te eren. Het heeft een diepere betekenis omdat het iets speciaals en emotioneels toevoegt.

Mijn doel is altijd om een prachtig en persoonlijk gedenkteken te realiseren, waarbij ik rekening houd met alle aspecten, inclusief de kosten. Samen kunnen we een ontwerp tot leven brengen dat zowel emotioneel waardevol als financieel haalbaar is.

De vermelde prijzen dienen als een indicatie en omvatten het ontwerpproces, eventuele samenwerking bij het vormgeven van de steen, alle benodigde materialen, het aanvragen van de vergunning, de betonfundatie, en de plaatsing op de begraafplaats.

Meer informatie over de prijzen

paarse vlinder van mozaiek

Vlinder op standaard van roestvrijstaal

De prijzen variëren zodoende vanaf

€ 950 tot€ 2.500 voor een vlinder of gedenksteen van 50 x 50 cm met mozaiek.

Kijk hier naar voorbeelden van gedenkvlinders.

grafsteen met een hoofdsteen met mozaiek met de afbeelding van een duif

Omranding van  natuursteen met mozaiek

€ 2.500 tot € 6.000 voor een staande gedenksteen bekleed met mozaïek en een liggende omranding. Combinaties met natuursteen, staal en glas zijn mogelijk.

kleurrijk garfmonument in mozaiek met ondergaande zon en zee

Gehele grafmonument bekleed met glasmozaiek

€ 5.000 tot € 8.000 of meer voor exclusieve grote grafmonumenten in specifieke vormen.

Natuursteen met mozaiek

Natuursteen en mozaïek vormen een prachtige combinatie. Glasmozaïek is een uitstekende keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een artistieke en kleurrijke toevoeging aan een gedenksteen. Het voegt een eigen uitstraling toe aan een grafmonument en creëert een sfeer van verfijning en kunstzinnigheid. Meer informatie over natuursteen met mozaiek.

Liggende gedenksteen met mozaiek
Zerk met kleurrijk mozaiek
zerk met grote haan van glasmozaiek

Gedenkvlinders; gedenksteen met glasmozaiek

Een vlinder gedenkteken van mozaiek op het graf is een prachtige en symbolische manier om een geliefd persoon te eren.

Vlinders van mozaiek bieden daarom diverse mogelijkheden om het graf van een persoonlijke touch te voorzien. Zo kan je een vlinder laten maken bevestigd aan een gedenksteen, of een vlinder op een standaard van roestvrijstaal.

Gedenkvlinders voor vlinderkindjes

Een overleden kindje wordt ook wel een vlinderkindje of een vlinderbaby genoemd. De vergelijking is symbolisch voor het kindje dat even heel dichtbij was maar dan wegfladdert als een ongrijpbaar en kwetsbaar vlindertje.

Voor deze onvergetelijke vlinderkindjes maak ik vlinders in levendige kleuren en schitterende details voor op hun gedenkplek.

vlinder voor op graf
kindergraf met vlinder
grafsteen voor een baby met zacht roze tinten

Grafmonument mozaiek voor een kind

Er zijn weinig dingen zo hartverscheurend als het verliezen van een kind. Een grafmonument in mozaiek is een prachtig en passend eerbetoon aan een kinderleven dat veel te kort heeft geduurd.

Het is hartverwarmend wanneer de plek kleurrijk en speels is ingericht. Een gedenksteen met glasmozaiek in veel kleurtjes creëert een lichte sfeer.

Dan wordt de gedenkplek een bron van troost als herinnering aan de vrolijke momenten uit het leven van het kind.
Kijk hier voor voorbeelden van grafstenen voor kinderen.

Mijn naam is Sabina Groeneweg

Met mijn ruime ervaring in het maken van grafmonumenten in glasmozaïek ben ik in staat om een blijvende herinnering te creëren die de persoonlijkheid en uniekheid van de overledene weerspiegelt. Elk mozaïek vertelt een verhaal en ik ben toegewijd om dit verhaal met liefde en zorg tot leven te brengen. Neem gerust contact met mij op om samen te werken en een prachtig eerbetoon te creëren dat voor altijd zal voortleven. Lees hier meer over wie ik ben.

Van ontwerp tot gedenksteen op de begraafplaats

Bij het eerste het kennismakingsgesprek met een nieuwe klant wist hij nog niet wat hij wilde voor op het graf van zijn moeder. Misschien een gedenksteen in zijn geheel bekleed met mozaiek of een zerk met een mozaiek met cirkels in verschillende kleuren. Een paar dagen na ons gesprek vroeg hij of het misschien ook mogelijk was om een bloem in de gedenksteen te verwerken. Zijn moeder hield van Monnikskap, deze bloem hadden ze ook meegenomen bij de uitvaart. De klant was zelf erg creatief en wilde de bloem graag zelf tekenen. Naast tekenen maakte hij ook glas in lood kunstwerken en hij wilde de bloem in een glas en lood stijl in de gedenksteen hebben en dit samen met mij maken. Ik werd erg enthousiast van dit idee en zag het al helemaal voor me.

Na het ontvangen van de prachtige tekening op ware grootte maakte ik het definitieve ontwerp. Samen hebben we de verschillende bloemen uit het glas gesneden en vervolgens hebben we het glas ingelegd in de steen. Dit klinkt als een snelle klus maar we waren er al snel een paar weken zoet mee.

Na het voegen van het mozaiek kon de gedenksteen geplaatst worden op de begraafplaat. Op een schuine fundatie zodat je er mooi tegenaan kijkt.

Ontwerp van de bloem voor in de gedenksteen

Getekende ontwerp van Monnikskap door klant

Infrezen van de bloem in het natuursteen

De steenhouwer heeft de bloem ingefreesd en de tekst gezandstraald en ingekleurd

De bloemen worden zorgvuldig uitgesneden uit glasplaten

Door het gebruik van verschillende kleuren glas krijgt de bloem diepte

We hebben het glas vastgetaped zodat we het zorgvuldig konden vervoeren. Nu gaan we het inleggen in de steen.

glas lijmen in het natuursteen

De ruimtes tussen de stukjes glas zijn allemaal gelijk. Hierdoor ontstaat een glas in lood effect

De bloem is gevoegd met antraciet voegmiddel in dezelfde kleur als het hardsteen zodat het er perfect in past.

Zerk met kleurrijk mozaiek

Deze unieke en bijzondere gedenksteen is geplaatst op de begraafplaats, En heeft zo een waardevolle betekenis voor de familie.

Mozaiek die het hart raakt

Deze mozaïeken nodigen je uit om je hart te laten spreken bij het vormgeven van een graf. Ze bieden de mogelijkheid om iets unieks en betekenisvols te creëren. De glinsterende stukjes glas vormen samen een hart dat de liefde en verbondenheid met de overledene symboliseert.

Deze grafdecoratie is niet alleen mooi, maar ook troostend. Het hart, als symbool van liefde en genegenheid, blijft voor altijd in het hart van de nabestaanden. Het herinnert hen aan de warmte en blijvende band die ze met hun dierbare hebben gedeeld. Het helpt hen om de herinneringen levend te houden en hun emoties te uiten.

Kies met je hart bij het selecteren van grafdecoratie en overweeg de schoonheid en symboliek van mozaieken die een hart uitbeelden. Ze laten een blijvende indruk achter en zorgen voor een persoonlijke en betekenisvolle herdenkingsplek.

Meer voorbeelden van grafdecoratie
Engelenvleugels in hartvorm als grafdecoratie
grafdecoratie kind, hart van goud in mozaiek
grafdecoratie hart met een mozaiek van een duif in de kleur paars
bol hart met gekleurde veren als grafdecoratie
grafdecoratie hart voor een kind
Voor altijd in ons hart, grafdecoratie gouden hart van mozaiek
grafdecoratie hart in mozaiek
grafdecoratie hart mama
grafdecoratie hart met de handjes van het kind
3d harten met mozaiek als grafdecoratie
ideeen voor grafsteen, hart van mozaiek
ideeen voor een graf, decoratie rood hart met mozaiek
blauw hart van mozaiek als grafdecoratie
grafsteen met ballon hartjes als grafdecoratie
Grafdecoratie vleugels in hartvorm voor een kindergraf
tegeltje keramiek als grafdecoratie met de tekst, van de maan tot de zon, de sterren
ideeen voor op het graf, hart van mozaiek
grafdecoratie met verschillende harten in mozaiek
ideeen graf, hart van glasmozaiek
grafdecoratie hart voor een kind
ideeen voor een grafsteen
hart van glasmozaiek als grafdecoratie
tegeltje van keramiek als grafdecoratie
ideeen voor grafsteen, hart keramiek met daarop papa
hartjes van goud in mozaiek als grafdecoratie
Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from - Youtube
Vimeo
Consent to display content from - Vimeo
Google Maps
Consent to display content from - Google