Glanzende Herinneringen: Mooie Grafstenen van glasmozaïek

Staande grafsteen natuursteen met mozaiek

Grafmonument met Mozaïek Silhouetten

Ontdek de betoverende schoonheid van grafstenen van glasmozaïek. Met hun levendige kleuren en glinsterende details creëren ze een unieke en gedenkwaardige herdenkingsplek. Elk stuk is met zorg vervaardigd, waardoor de grafsteen een blijvende en prachtige herinnering wordt aan een geliefde. Laat het licht van de glasmozaïekgrafstenen de liefde en het leven van de overledene weerspiegelen.

In opdracht van een man die een speciale gedenksteen wilde creëren voor zijn geliefde vrouw, heb ik dit kunstzinnige werk gemaakt. Hij vroeg of het mogelijk was om een zeer dierbare vakantiefoto van hun drie kinderen om te zetten naar een mozaiek. 

Foto als basis voor ontwerp grafmonument
speciale grafsteen met silhouetten van kinderen
Mooie grafsteen

Na de ontwerpfase begon ik met de silhouetten van de kinderen uit te printen en ze vervolgens nauwkeurig over te brengen op een glasplaat. Met behulp van een glassnijder heb ik de drie silhouetten zorgvuldig uit het glas gesneden. Om een stralende zon achter de silhouetten te creëren, heb ik verschillende tinten wit, geel en goud gebruikt. 

Deze bijzondere grafsteen is een prachtige combinatie van Belgisch hardsteen en mozaïek. De ruw gehakte zijkanten van de steen geven het een robuuste vorm, terwijl het ontwerp toch elegant blijft. Op de begraafplaats is deze gedenksteen een ware blikvanger, dankzij de subtiele spiegelstukjes die het licht op prachtige wijze reflecteren.
Deze grafsteen is niet alleen een eerbetoon aan de geliefde vrouw, maar ook een blijvende herinnering aan de liefde en het geluk dat zij deelde met haar man en kinderen. Het stralende mozaïek en de zorgvuldig gekozen materialen maken deze grafsteen tot een uniek kunstwerk dat de tand des tijds zal doorstaan.

glinsterend glasmozaiek
grafsteen kunst

Bij unieke grafstenen worden symbolen gebruikt die een diepere betekenis dragen en het verhaal vertellen van de persoon die eronder rust. Van religieuze symbolen tot persoonlijke interesses of hobby’s, er zijn talloze mogelijkheden. Een buitengewone manier om symbolen en afbeeldingen tot leven te brengen, is door gebruik te maken van glasmozaïek. Met kleurrijke glasstukken worden prachtige motieven en afbeeldingen gecreëerd. Het resultaat is een uitzonderlijk kunstwerk dat de grafsteen transformeert tot een adembenemend en onvergetelijk eerbetoon.

Verbonden in Kleur: Een Betoverende Grafsteen met Mozaiek

Grafmonumenten zijn meer dan alleen stenen die een graf markeren. Ze zijn een manier om de herinnering aan een dierbare te eren en te bewaren. Mooie grafstenen geven nabestaanden de mogelijkheid om een persoonlijke boodschap of herinnering in het kunstwerk te verwerken, waardoor het een uniek en betekenisvol eerbetoon wordt.

 

symbolen op een grafsteen

Mooie grafstenen; Het pad naar het licht verbeeld

grafmonument vrouw naar het licht
Kunstzinnig grafmonument van vrouw die naar de hemel reist
kunstzinnig grafmonument van glasmozaiek

Drie betoverende voorbeelden van bijzonder mooie grafstenen die de reis van een ziel na de dood uitbeeldt. Met elke stap naar het licht, worden de lasten van de aardse wereld achtergelaten. De puurheid en vrede van het spirituele rijk worden omarmd. Het mozaïek nodigt uit tot reflectie op de onsterfelijkheid van de ziel.  Het herinnert ons eraan dat de reis na de dood een overgang is naar een eeuwig bestaan vol stralend licht.

Glanzend grafmonument glasmozaiek
graf met bloesemboom tegen een gouden achtergrond
Bijzonder graf met Italiaans landschap in mozaiek
kunstzinnige grafsteen van glasmozaiek
Bijzondere gedenksteen Dividiviboom Aruba
mooie grafsteen van glasmozaiek
mooie grafsteen lelies op het water
bijzondere grafsteen kunstzinnig

Laat je betoveren door de pracht van mooie grafstenen.

Met details van goudgekleurd spiegelglas en bijzondere ontwerpen, zoals een serene waterval, een schilderachtig Italiaans landschap en een abstract mozaïek met kleurrijke cirkels, brengen deze grafstenen een unieke uitstraling naar de laatste rustplaats. Elk ontwerp is zorgvuldig gemaakt om een persoonlijk verhaal te vertellen en een blijvende herinnering te creëren. Deze kunstwerken vormen een eerbetoon aan geliefden en geven troost in moeilijke tijden.

Bijzondere grafstenen

Glasmozaiek biedt de mogelijkheid om bijzondere grafstenen te creëren die een persoonlijk en betekenisvol eerbetoon vormen voor de overledene. Deze vorm van grafkunst combineert vakmanschap en creativiteit, waarbij verschillende technieken zoals glasmozaiek en een glas-in-lood stijl kunnen worden toegepast.

Het voorbeeld hiernaast zijn staande vleugels in hartvorm met een zwaan erin verwerkt. Het monument is voor een tweejarig meisje dat een zwaan als knuffeldier had.

Meer voorbeelden van gedenkstenen voor kinderen

Kindergraf met vleugels in hartvorm en zwaan
Bijzondere grafstenen met glasmozaiek

De Haan

Na het verlies van haar vader, voelde zij een diepe drang om zijn nalatenschap te eren op een manier die zijn unieke persoonlijkheid weerspiegelde. Haar vader had altijd een speciale band gehad met zijn kippen en hanen, en het was alsof ze een deel van zijn ziel waren. Met dit in gedachten besloot zijn dochter om een grafsteen te laten maken die zijn liefde voor deze majestueuze wezens zou symboliseren.

In het hart van de steen prijkt een prachtige, kleurrijke haan, vastgelegd in glasmozaïek. De haan, met zijn trotse houding en uitbundige verenkleed, straalt kracht en vitaliteit uit – precies zoals haar vader dat altijd had gedaan.

Het ontwerp van de grafsteen is bewust eenvoudig gehouden. Er zijn geen namen of data gezandstraald in het glas, want voor haar en haar familie is de haan genoeg om het verhaal te vertellen.

Een tijdloze herinnering; Mooie Grafstenen die Verhalen Vertellen

Foto van bekende brug in Hindeloopen, als basis voor ontwerp grafsteen
Bijzondere grafstenen

Wat een prachtig verhaal! Het huisje in Hindeloopen, op de hoek bij de brug, is een bekende plek waar hij altijd heeft gewoond. Zijn familie koestert de herinneringen aan dit huis en wil graag een foto ervan op zijn gedenksteen. Als eerbetoon aan zijn passie voor wielrennen, staat zijn fiets altijd trots voor de deur. Ik heb de foto van het huis realistisch nagemaakt in glasmozaïek, waardoor het een uniek en betekenisvol kunstwerk is geworden.

Voorbeelden van meer speciale grafstenen van natuursteen met mozaiek.

Bijzondere grafstenen
Grafsteen met afbeelding van huis in Hindeloopen in glasmozaiek

De Symboliek van Rimpelingen

De symbolische betekenis van rimpelingen op het water op een grafsteen, een vorm van grafkunst, legt de nadruk op de blijvende impact van de persoon die daar ligt. 

Deze symboliek van rimpelingen kan troost bieden aan de nabestaanden, hierdoor worden ze herinnerd aan de voortdurende aanwezigheid van de persoon, zij het in een andere vorm. Zoals het water constant in beweging is, wijst deze symboliek ook op de continuïteit van het leven, zelfs na het overlijden.

In de geest van deze symboliek, was rood de kleur die haar symboliseerde. Rood, een levendige en krachtige kleur, blijft haar aanwezigheid op de grafsteen kenmerken en herinnert aan haar passies en energie die ze in het leven bracht.

Mooie grafstenen; Een persoonlijk ingericht hofje op de begraafplaats.

Grafkunst

Zij heeft haar eigen speciale plaats op de begraafplaats, waar haar familie de vrijheid heeft om het naar eigen wens in te richten. Haar ouders hebben ervoor gekozen om het grafmonument aan de zijkant te plaatsen. Het ontwerp is gebaseerd op een groot fotomoment van haar, haar liefde voor het strand en de prachtige kleuren van Ibiza. Daarnaast zijn de zon, maan en regenboog belangrijke elementen in het ontwerp. In totaal zijn er vier hartjestegels waar haar ouders, zus en kindje een passende tekst voor hebben bedacht. We hebben het mozaiek samen gemaakt.

Speciale grafstenen
Safari Njema – Goede reis

Safari Njema - Goede reis

De vogel die hier wordt afgebeeld is afkomstig uit de Tinga Tinga-kunst, een kunststijl die in de vorige eeuw is ontstaan in Tanzania. Deze bijzondere vogel symboliseert de liefde tussen Joke en Jaap en hun geliefde thuisland Tanzania. Ze woonden er jaren en gaven les op een school. Na hun huwelijk keerden zij terug naar Nederland en kregen zij kinderen. Als verrassing voor hun 25-jarig huwelijksjubileum gaven de kinderen en familie een reis cadeau terug naar hun geliefde Tanzania. Op de uitnodigingskaart voor hun huwelijksjubileum prijkte deze vogel.

Wat de reis van hun leven had moeten worden eindigde tragisch toen Joke en Jaap samen met 130 anderen omkwamen bij een bootongeluk tussen Tanzania en Zanzibar in 2012. De kinderen kozen ervoor om de vogel een plek te geven op de grafsteen.

Een prachtig detail is dat de steentjes in het oog van de vogel kleine steentjes van de Kilimanjaro zijn. Na het overlijden van hun ouders hebben de drie kinderen samen een reis gemaakt naar het geliefde land van hun ouders, Tanzania. Ze hebben de Kilimanjaro beklommen en enkele steentjes mee naar huis genomen, waarvan er nu drie in het oog van de vogel zijn verwerkt.

In Eeuwige Glorie: Het Bijzondere Grafmonument ‘Keizer for Life’

Speciale grafstenen met glasmozaiek

Het verhaal van dit grafmonument is een eerbetoon aan de moeder van het gezin, die met haar onvermoeibare inzet het hele gezin draaiende hield. Na haar overlijden hebben haar man en kinderen samen met mij een bijzonder grafmonument gecreëerd. Het monument straalt de kracht en vastberadenheid uit die zij gedurende haar leven heeft getoond.

Het grafmonument is gemaakt van prachtig glasmozaïek en draagt de betekenisvolle tekst ‘Keizer for Life’. Deze woorden symboliseren de onvergetelijke impact die zij heeft gehad op haar gezin en degenen die haar hebben gekend. Ze was als een keizerin, een leider en een bron van inspiratie voor allen om haar heen.

speciale grafstenen

Het oog als symbool voor waakzaamheid en bescherming maar ook van kennis, inzicht en wijsheid. Het vertegenwoordigt het vermogen om te observeren, te begrijpen en bewust te zijn van de wereld om ons heen.Het benadrukt het belang van samenwerking, communicatie en het delen van kennis en ervaringen. Het herinnert ons eraan dat we als gemeenschap sterker zijn wanneer we samenwerken en elkaar ondersteunen.

Disfruta de la vida – Geniet van het leven

Speciale grafstenen. Het pad in het midden symbolyseert het leven van de overledene, prints van zijn kleding en bijzondere herinneringen.

Toen de geliefden van Martin mijn atelier bezochten om het ontwerp van zijn grafsteen te bespreken, werd ik meteen geraakt door de vele verhalen die zijn unieke persoonlijkheid omhelsden. Martin was geen gewone jongen, hij was buitengewoon bijzonder. Hij streefde er elke dag naar om het maximale uit het leven te halen, zonder zichzelf boven anderen te plaatsen. Hij was een ware levensgenieter, iemand die hield van feestjes en kostbare momenten met zijn familie en vrienden. Zijn kleding was altijd uitbundig, versierd met opvallende motieven die zijn eigenheid weerspiegelden.

Op zijn grafsteen wilden ze de woorden “Disfruta de la vida” vereeuwigen, wat “Geniet van het leven” betekent. Deze woorden vatten perfect samen hoe Martin in het leven stond – vol levensvreugde en levenslust.

Het mozaïek in het midden van de gedenksteen symboliseert zijn unieke levenspad. Geboren op Koninginnedag, tooide hij zichzelf elk jaar in stralend oranje kleding. Hij was een markante persoonlijkheid, geliefd bij velen. Helaas moest hij veel te vroeg afscheid nemen van het leven door de gevolgen van een hersentumor. Zijn overlijden heeft een immense leegte achtergelaten bij zijn dierbaren.

Met liefde en zorg heb ik dit speciale grafmonument gecreëerd als eerbetoon aan Martin. Het is een uniek kunstwerk dat zijn unieke persoonlijkheid weerspiegelt en zijn nalatenschap levend houdt. Zie hier de vader van Martin in het programma Ik mis je.

Mooie grafstenen: Eigen kunstwerken als basis voor het gedenkteken

Het is werkelijk ontroerend en bijzonder wanneer een kunstwerk dat door de overledene zelf is gemaakt dient als de inspiratie voor een grafmonument. Hieronder wil ik graag enkele inspirerende voorbeelden delen van schilderijen die zijn getransformeerd tot prachtige mozaieken, welke liefdevol zijn geplaatst op het graf. Dit intieme en persoonlijke eerbetoon is bijna niet te overtreffen in schoonheid.

Bovendien hebben de nabestaanden vaak ook actief bijgedragen aan het creëren van het mozaïek. Ze hebben met hun hart en ziel meegewerkt aan dit speciale gedenkteken.

Meer voorbeelden van bijzondere gedenkstenen

zelfgetekende mandala omgezet naar mozaiek als grafdecoratie
Zelfgetekende mandala als grafdecoratie
Schilderij van dolfijnen getekend door jongen gebruikt als decoratie voor op zijn gedenkplek
zelfgemaakt schilderij op grafsteen
Zelfgemaakte tekening als grafdecoratie
Grafsteen op basis van een zelfgemaakte tekening
Dit kunstwerk is nagemaakt in mozaiek als grafdecoratie
ideeen voor op het graf, een kunstwerk in mozaiek
Tekening van twee vlinders als decoratie voor op het graf
grafdecoratie vlinders in mozaiek
Schilderij hart gebruikt als basis voor grafsteen
Ideeen voor op het graf
Tekening op deur gebreuikt als inspiratie voor grafsteen
Kunstzinnige grafsteen van een kunstenaar
graf met kleur, glasmozaiek op basis van een zelfgemaakt schilderij
Idee voor op het graf een eigen kunstwerk
grafdecoratie vlinders
Ideeen voor op het graf, hart in mozaiek
Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from - Youtube
Vimeo
Consent to display content from - Vimeo
Google Maps
Consent to display content from - Google