Filmpjes van Gedenkmozaieken

Om een beter beeld te krijgen van mijn werk kunt u hier een aantal filmpjes zien van de verschillende gedenktekens in mozaiek die ik gemaakt heb.

Gedenkmozaiek

Een presentatie om een indruk te krijgen van  mijn werk en de verschillende mogelijkheden van de gedenktekens in mozaiek.

De totstandkoming van grafmonument met knuffeldier als 3D beeld

De kleine Lois had een lievelingsknuffel, haar giraf. Na haar overlijden wilden de ouders het beeld graag een plekje geven op haar graf, maar knuffeldieren worden vaak snel vies door de regen.

We hebben de knuffel gedupliceerd met 3D scanning en deze vervolgens uitgeprint. Ik heb de giraf samen met de ouders bekleed met glasmozaiek. Giraf staat nu op het graf en is bestand tegen weer en wind.

Sprankelende Vlinders

Een overzicht van vrolijke vlinders in allerlei vormen en kleurcombinaties.

Gedenkmozaiek brengt kleur op de begraafplaats

Mijn werk kenmerkt zich vooral door het vele kleurgebruik. Hier kun je een kleine compilatie zien van de verschillende kleurrijke gedenkstenen.

Gedenkboek

Dit gedenkboek is gemaakt door middel van 3D printing. In dit korte filmpje zie je de totstandkoming van het boek van print tot gedenkplek op de begraafplaats.

Voegen van het mozaiek

Dit mozaiek in ingelegd in een steen van graniet. In dit filmpje laat ik zien hoe het voegen in zijn werk gaat.

Grafmonument van Mozaïek in combinatie met Cortenstaal.

Een stukje van het levensverhaal uitgebeeld op een grote staande steen van 1 meter hoog. Rondom bekleed met glasmozaïek.

Gekaderd met een eenvoudige rand van cortenstaal. Verticaal het staande gedeelte met de gelaserde tekst. Het roest krijgt na een paar weken zijn definitieve roestkleur.

De familie wilde graag de dierbare beeldjes van thuis ook op het graf neerzetten. We hebben de beeldjes met een 3D scanner vastgelegd en opnieuw laten printen. Zie hier het proces.