Kleurrijk en duurzaam: een kindergraf met glasmozaïek

Een prachtig eerbetoon aan een kort leven: een kindergraf

Een gedenksteen kindergraf met glasmozaïek is een prachtige en duurzame keuze. Een gedenkmozaiek, gemaakt van kleurvast glas, is niet alleen bestand tegen alle weersomstandigheden, maar ook heel gemakkelijk schoon te maken. Waardoor het zijn schoonheid behoudt. Het kleurrijke ontwerp van het kindergraf voegt niet alleen schoonheid toe aan de begraafplaats, maar biedt ook troost aan de nabestaanden die het kindergraf bezoeken.

gedenksteen kind mozaiek

Voorbeelden grafsteen kindergraf

Een gedenksteen voor een kindergraf met glasmozaïek kunnen versierd worden met speelse en vrolijke motieven zoals vlinders, bloemen, knuffels of speelgoed. Door symboliek en betekenis op te nemen in het ontwerp, wordt de grafsteen niet alleen een herdenkingsplaats, maar ook een eerbetoon aan het leven en de persoonlijkheid van jullie kind.

grafmonument kind met vlinder en mozaiek
kindergraf met knuffels in mozaiek
graf voor een kind met madeliefje
grafsteen kind zonnebloem
graf voor een baby
gedenksteen baby
grafmonument baby zonnebloemen
gedenksteen tweeling mozaiek
Graf tweeling

Meehelpen aan het maken van het mozaiek

Wat een kindergraf van mozaiek echt bijzonder maakt, is dat ouders en naasten kunnen meehelpen met het maken van het mozaïek. Door samen te werken aan het creëren van deze prachtige gedenksteen kindergraf met glasmozaïek, voegen jullie een extra emotionele waarde toe aan het graf. Het is een manier om gezamenlijk te rouwen en jullie kind te eren. Met dit kleurrijke en duurzame kindergraf van glasmozaïek wordt een liefdevol eerbetoon gegeven aan jullie kind en biedt het troost aan degenen die achterblijven. Het is een blijvende herinnering aan de kostbare momenten die met je kind zijn gedeeld en een symbool van liefde en hoop.

meewerken aan de gedenkvlinder
grafsteen baby

Een overleden kind is als een puzzel die niet compleet is, waarbij elk stukje onvervangbaar is en het geheel nooit meer hetzelfde zal zijn.

Welke kleuren en welke tekst moeten we gebruiken? De keuzes zijn eindeloos en des te moeilijker te maken wanneer je wordt geconfronteerd met zoveel emoties. Daarom zal ik er alles aan doen om jullie bij te staan in dit proces. Samen verkennen we de mogelijkheden en bespreken we wat werkt en wat niet. Door mijn jarenlange ervaring heb ik vele inspirerende voorbeelden die kunnen dienen als referentiepunt. Ik kan zelfs de lievelingsknuffel van jullie kind namaken in keramiek en hem bekleden met dezelfde kleuren als jullie voor ogen hebben.

De keuze voor een gedenksteen kindergraf met glasmozaïek?

Het kiezen van een gedenkteken voor een kind is een hartverscheurende taak waar niemand op voorbereid is. Het is een van die momenten waarop zelfs het simpelste idee een overweldigende hoeveelheid vragen oproept. Welk ontwerp past bij het karakter van jullie kleine engel? Een staande steen met een tuintje, een schuin liggende steen met een subtiele omranding of misschien een indrukwekkende zerk die het hele graf bedekt?

graf kind met mozaiek

Haar lievelingsknuffels 3d gescand en geprint en bekleed met glasmozaiek.

Aan de hand van ons eerste gesprek maak ik verschillende ontwerpen en stuur ik deze naar jullie op. Neem de tijd om ze goed te bekijken en geef mij dan feedback. Op deze manier kunnen we samen een definitief ontwerp tot stand brengen dat voldoet aan al jullie wensen. Deze fase van het rouwproces vraagt begeleiding en er is geen haast bij geboden. Een grafsteen voor een kindergraf is een definitieve keuze die goed overwogen moet worden. Maar in de eindfase zullen we een optimale herinnering creëren; een teder eerbetoon dat passend en waardig is voor jullie dierbare kind.

Prachtige kindergraven binnen ieder budget

gedenksteen mozaiek kind
vlinder van mozaiek op het graf
grafstenen voor kinderen

De kosten van een kunstzinnig kindergraf inclusief plaatsing kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het gekozen materiaal, het ontwerp en de afmetingen van de steen. Over het algemeen liggen de kosten voor een kindergrafsteen tussen de €1500 en €5000. Dit is slechts een indicatie en het is belangrijk om te weten dat de uiteindelijke prijs afhankelijk is van uw specifieke wensen en eisen.

Het creëren van een gedenksteen kindergraf met glasmozaïek met is een prachtig maar arbeidsintensief proces. Het vergt vakmanschap en toewijding om een uniek en betekenisvol gedenkmonument te maken. Echter, laat de arbeidsintensiviteit u niet afschrikken – ik geloof dat ik binnen ieder budget een mooie edenksteen kindergraf met glasmozaïek kan realiseren. Hierbij kunnen we kijken naar alternatieve materialen en ontwerpen die toch een persoonlijke en betekenisvolle herdenkingsplek creëren.

Samen kunnen we de mogelijkheden bespreken en een ontwerp realiseren dat past bij uw budget. Het plaatsen van de grafsteen brengt ook extra kosten met zich mee. Deze kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de locatie van het graf en de benodigde werkzaamheden voor het plaatsen. Ook zal er een betonfundatie geplaatst moeten worden tegen verzakking. De plaatsingskosten beginnen bij 300,-

Bij de ontwerpen stuur ik een uitgebreide kostenindicatie, zodat de verschillende prijzen transparant en overzichtelijk onder elkaar staan. Al met al is het belangrijk om te weten dat ik als grafsteenontwerper mijn uiterste best zal doen om een prachtig en persoonlijk gedenkteken te realiseren dat zowel emotioneel waardevol als financieel haalbaar is.

Kleine grafsteen kindergraf

Kleine gedenksteen kind
babygraf meisje
kindermonument mozaiek
Babygraf klein lief blauw
gedenkteken kind

Een klein formaat gedenkteken voor baby’s en kleine kinderen biedt een mooie en intieme manier om de dierbare herinneringen aan een kind te bewaren. Met afmetingen van slechts 40 bij 40 cm of 50 bij 50 cm zijn deze gedenkstenen subtiel en toch betekenisvol.

De gedenktekens kunnen door hun kleine formaat zelf geplaatst worden  op de begraafplaats of in de tuin.  Het ontwerp van de grafsteen voor kindergraf kan worden gepersonaliseerd met naam, geboortedatum, overlijdensdatum, een passend symbool of een speciale tekst.  Kindergrafstenen met aandacht en liefde gemaakt.

Mozaïek Vlinders: Symbool van Liefde en Hoop

Voor onvergetelijke vlinderkindjes maak ik ook kleurrijke en  schitterende vlinders voor op hun gedenkplek.

Vlinder kinderen worden herdacht als een symbool van liefde en hoop,  hun kortstondige leven maakt een blijvende impact en verbindt de familie.

Een mozaïek vlinder weerspiegelt het schitterende licht en de kleuren van de regenboog, net als het leven van deze onvergetelijke kinderen.

Grafdecoratie vlinder
Voorbeelden van mozaiekvlinders

Het kleurenpallet van glasmozaïek voor een kinder grafmonument

Het kleurenpallet van glasmozaïek is heel breed en biedt veel variatie in kleuren en kleurschakeringen. Het mozaïek kan zowel mat, glanzend als iriserend zijn, waarbij het iriserende glas een prachtige parelmoer-achtige glans heeft die het licht op een unieke manier weerkaatst, vergelijkbaar met olievlekken op water. Het kleurenpallet van glasmozaïek is zeer uitgebreid en biedt een grote variëteit aan kleuren en kleurschakeringen. Van heldere en levendige kleuren tot subtiele en zachte tinten, er is voor elk wat wils. Door te spelen met verschillende kleuren in een mozaïek, kan een kindergrafsteen een unieke en persoonlijke uitstraling krijgen. Hierbij enkele voorbeelden van gedenksteen kindergraf met roze glasmozaïek in verschillende tinten.

grafsteen met engelenvleugels
kindergraf roze met regenboog
babygraf
kindergraf roze olifant
kindergedenksteen roze
grafmonument meisje

Prachtige combinatie van natuursteen en mozaïek; grafstenen voor kinderen

kindergraf natuursteen
graf tiener glas in lood
Grafsteen kind natuursteen mozaiek
Kindergraf tekst
Kruis met mozaiek in natuursteen

Natuursteen en mozaiek is een prachtige combinatie. Vind je een gedenksteen kindergraf met glasmozaïek in zijn geheel bekleed met mozaiek te druk dan is de combinatie met natuursteen een idee. Mijn voorkeur gaat uit naar Belgisch hardsteen omdat het matte grijs mooi past bij een kleurrijk mozaiek. Belgisch hardsteen wordt naarmate de tijd verstrijkt lichter van kleur, tot lichtgrijs.

Ik werk samen met steenhouwers die het natuursteen infrezen in iedere gewenste vorm zodat het mozaiek er perfect invalt. Je houdt dan de uitstraling van het robuuste natuursteen maar in combinatie met kleurrijk glasmozaiek, een bijzondere vorm van grafkunst.

Belgisch hardsteen is een populaire steensoort vanwege zijn natuurlijke uitstraling en duurzaamheid. Het heeft een veel lagere ecologische voetafdruk dan andere soorten natuursteen. Het hoeft niet van ver getransporteert te worden zoals vele granietsoorten uit India of china. De productie vereist veel minder water en energie omdat het proces minder stappen vereist. De Belgische hardsteen producenten gebruiken schonere energiebronnen. En in de Europese landen gelden veel strengere milieueisen dan in bijvoorbeeld India. Het kent vele bewerkingen, gezoet, gebrand, gejopt en gestraald.

Geboorte kaartjes en afscheidkaartjes op kindergrafstenen

Het is een droevige realiteit, maar soms verandert een geboortekaartje in een afscheidskaartje. Hieronder zijn ontroerende voorbeelden te zien van gedenkstenen voor kleine kinderen, waarbij het ontwerp is geïnspireerd op het kaartje dat hun komst op deze wereld aankondigde. Een bijzondere manier om hun leven te blijven herinneren.

Geboortekaartje als inspiratie voor gedenksteen
Gedenksteen meisje geboortekaartje
gedenksteen kind op basis van rouwkaart
Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from - Youtube
Vimeo
Consent to display content from - Vimeo
Google Maps
Consent to display content from - Google