Ervaringen van klanten

Ik hou van mijn werk. Het is heel dankbaar werk om iets moois te mogen maken voor mensen die een groot verlies hebben meegemaakt.

Ik vind het heerlijk om ontwerpen te maken. Het is leuk om samen te werken met bijvoorbeeld een steenhouwer en samen een resultaat neer te zetten. Het fijnste deel is het werken met mijn handen, het snijden van het glas, het inleggen, puzzelen, passen, meten en knippen van de stukjes glas en het werken naar een geheel.  

Gedurende het hele proces van ontwerp tot plaatsing heb ik nauw contact met mijn klanten. Dit is het meest bijzondere aspect. Vaak werken we ook samen aan het mozaiek, individueel of in groepsverband.

De grootste beloning is de waardering van de klanten. Hun ervaringen met mijn inzet, hun gevoel bij het doorlopen van het gehele proces van ontwerp  tot eindresultaat is wat een opdracht wel of niet geslaagd maakt.

Het moment van plaatsing van de gedenksteen blijft voor zowel de klant als voor mijzelf erg spannend. Voldoet het eindresultaat aan de verwachtingen? Ik kan pas opgelucht ademhalen als de klant geheel tevreden is.


graf mama groningen

Voor altijd in ons hart

9 maanden na het overlijden is de gedenksteen van Corine geplaatst. Het was een moeilijke dag waar we voor de tweede keer afscheid hebben genomen van Corine en haar ouders.

Wij hebben een hele mooie warme dag gehad waarin wij Corine in het licht gezet hebben. Het voelde fijn om met elkaar naar haar graf te bewegen. Ik wil je bedanken voor alles wat je voor ons gedaan hebt. Wij hebben het hele proces heel waardevol gevonden en omarmen je warmte waarmee je alles gedaan hebt. Het meewerken aan het monument is goed geweest voor mij, de kinderen en Bouwine en heeft ons nog dichterbij elkaar gebracht.

Bedankt voor alles! Lieve en warme groet, Andy


voorbeeld door God gedragen

Voetstappen in het zand

Het ziet er prachtig uit! De naamtegel en tegel met psalm komen ook heel mooi uit, doordat ze wat hoger liggen :-) De voetjes zijn ook heel gedetailleerd geworden, wauw!

We willen je nogmaals heel hartelijk bedanken voor dit prachtige monument!

Sander en Hanneke


voorbeeld grafsteen waterlandschap

Aalscholver aan de waterkant

De dag dat mijn zus precies een jaar was overleden zijn we met zijn allen naar het graf gegaan. We hebben daar een kleine ceremonie gehouden, allemaal een kaarsje aangestoken. Daarna met zijn allen gaan eten in een restaurant waar mijn zus ook graag kwam. Het was heel mooi en warm. We zijn erg blij dat alles er zo mooi uitziet. Het staat zo prachtig tussen die twee donkere stenen.

Nogmaals dank voor al je hulp en inzet.

Lieve groetjes Ellen


staande grafsteen met waterval en duif

In liefde en licht

Sabina mijn complimenten voor het Kunststuk, hemels mooi!  Als het geplaatst is, dan willen we met zijn allen afspreken om naar onze lieve Tineke te gaan.

Friendly greetz, Shake


hartvormige engelenvleugels

Engelenvleugels

Ik vind het super dat mensen bij jou persoonlijke graven kunnen laten maken! Wij wilden ook graag iets moois en origineel voor ons kleine meisje.

De tranen schoten in mijn ogen toen ik de ontwerpen zag die je voor Juline hebt gemaakt. Gewoonweg prachtig, zoiets had ik in gedachten voor ons meisje. Eerst en vooral nog eens bedankt om zó een mooi gedenksteentje te maken voor Juline!  De vleugels zijn nog mooier als ik mij had ingebeeld!! Echt super!

groetjes Maryla


Cirkel

Mijn vader schilderde graag abstracte schilderijen met veel kleur. Om zijn gedenkplek persoonlijker te maken hebben we Sabina benaderd met de vraag of er een gedeelte van één van zijn schilderij vertaalt kon worden in een mozaiek.

We hebben met de familie het graf ingericht, we zijn er heel blij mee, het is echt ‘pa’!
Bedankt voor alles en succes met het mozaieken!
Groeten Rob

Gedenksteen van Jelte

Gerben en ik zijn héél tevreden met het resultaat. We wilden een kleurrijk geheel met het zonnezegel van onze zoon Jelte erin verwerkt, de Witte Tovenaar.

Volgens de Maya’s krijgt iedereen bij zijn geboorte bepaalde kwaliteiten mee, die je gedurende je leven kunt ontplooien; een zonnezegel. Elk zonnezegel heeft zijn eigen unieke kwaliteiten. Jelte heeft in zijn korte leven zoveel van zijn potentie waargemaakt en zoveel teweeggebracht, terwijl niemand hem ooit levend heeft gezien, we konden zijn zegel gewoonweg niet ontkennen.

De kennismaking met Sabina was heel prettig. Door in haar atelier af te spreken kregen Gerben en ik meer ‘gevoel’ bij Sabina en haar werk. En dat gevoel zat wel goed. De eerste ontwerpen waren niet helemaal wat wij in gedachten hadden maar omdat we Sabina ontmoet hadden en wat van haar werk hadden gezien vertrouwden we er op dat de volgende ontwerpen wel in de lijn van onze smaak was. Sterker nog, ze kwam met een aantal ontwerpen die we stuk voor stuk erg mooi vonden. Eén ontwerp sprong er voor zowel Gerben als mij direct uit. En daaraan hebben we net zo lang geschaafd tot we helemaal tevreden waren. Het is fijn dat dat zo kon!

Toen het ontwerp helemaal naar onze zin was, zijn we met alle directe familie naar Sabina’s atelier gegaan om samen de steentjes te plakken. Saamhorigheid creëren en verbinden is een van de kwaliteiten van de Witte Tovenaar, dus dat paste perfect bij Jelte. Die middag samen heeft bijgedragen aan de verwerking van ons verdriet. Het was een stuk afsluiting. Het is aan de steen misschien wel te zien dat we geen professionals zijn in het mozaïeken, maar we hebben met dit persoonlijke gedenkteken wel een heel bijzondere herinnering gemaakt.

Laura Boekholt


voorbeeld zwart wit urnengraf eenvoudig

Verloop van licht naar donker

Namens ons allen wil ik je heel erg bedanken dat je ons hebt willen helpen met het bedenken en maken van een gedenksteen voor onze moeder. Ik persoonlijk vond het erg spannend en ik denk dat dat voor de anderen ook zo was.
We vinden het eindresultaat dan ook heel erg mooi geworden en zijn blij dat we de gedenksteen bij jouw hebben laten maken!

Nogmaals harstikke bedankt!

Met vriendelijke groet,
Justin en familie


Voorbeeld roestvrijstaal in combinatie met kleur

Meeuwen aan zee

Echt zo mooi!!!

Ik wil je laten weten dat wij allevier nog lang hebben nagenoten van onze maandagochtend bij jou. Het samenwerken was heel erg fijn om te doen.

En de mensen die we de foto’s laten zien zijn allemaal onder de indruk.

Monique


Gedenksteen van Amber

Het is vandaag zo ver… het monument dat met veel zorg en liefde is bedacht en gemaakt is vandaag bij Amber geplaatst!

Sabina heeft het grootste deel voor haar rekening genomen. Ook ik ben drie vrijdagen naar Bleiswijk gegaan om aan de vlinder te werken. Het is een heuse klus geweest maar het resultaat is er. Het is werkelijk schitterend!

We waren aan het eind van de zomervakantie bij Sabina gaan praten over wat er mogelijk is en zij was gelijk notities aan het maken.

Wij vertelden haar wat er was gebeurd en dat Amber erg van knutselen hield en vooral van knippen en plakken, roze, blauw, hartjes, vlinders, en dat wij haar niet willen vergeten, en toen dachten wij aan “vergeet mij nietjes”, en sterren omdat ze nu een hele mooie ster is. Aan de hand van alle aantekeningen heeft Sabina een mooi ontwerp gemaakt en een paar weken later kwam die per mail naar ons toe. Heel erg mooi… wij waren er helemaal stil van. Wij hebben nog wat kleine dingen veranderd en het seintje gegeven dat ze eraan kon beginnen.

In de loop van de weken hebben wij (Sabina en ik) onder het mozaïeken nog een aantal dingen aangepast. Zoals de grote vlinder die een hartje van goud heeft gekregen omdat Amber dat ook had… Alles wat eromheen is geplakt veranderd iedere keer van kleur als je op een andere plek staat en ernaar kijkt. We hebben veel per mail overlegd over hoe het zou gaan worden. Tussendoor stuurde Sabina foto’s over de voortgang en dat was fijn. Het eindresultaat is prachtig geworden en wij zijn er heel blij mee… en Amber vast ook, het past echt bij haar!

Het was nog even spannend of het wel geplaatst kon worden in verband met het weer. Ik ben afgelopen zaterdag in 10 centimeter sneeuw maar even met Amber gaan kletsen om haar te vertellen dat als het weer niet zou veranderen en de temperatuur niet omhoog zou gaan haar verrassing niet kon komen vandaag.

Spreek er maar iemand op aan daarboven… doe je best Troelebel, en het is gelukt? Zo zie je maar weer, dat er meer is dan wij weten en kunnen zien… het kan toch geen toeval zijn dat het de hele week heeft gevroren en juist vandaag zo is dat de temperatuur boven de gewenste minimum van 5 graden uit is gekomen en het toch kon komen…

Wij zijn er met z’n drieën bij geweest toen Mario met een grote vrachtwagen kwam om het bij Amber in haar tuintje te komen plaatsen. Mario heeft er gelijk een klein vriendje bij, want Jurriën is gek op super Mario van Nintendo en daar speelde deze Mario handig op in.

De beheerder kwam ook even kijken en Jurriën mocht een rondje mee rijden in zijn wagentje door de Schootmanshof. Na een uurtje was alles klaar en het windmolentje stond hevig te draaien toen Mario bezig was… ( Net of dat ding op hol was geslagen, dat terwijl hij nooit zo hard draait?) Op de naamplaat staat ook Amber zoals Amber het zelf schreef…

Wij zijn super blij dat het zo mooi is geworden en er nu is, ruim voor haar verjaardag die zou over twee weken zijn… dan zou ze 8 jaar geworden zijn…

Bedankt Sabina je bent echt een echte kunstenaar!


Dank van de moeder van een prachtige vlinder.

Op 17 maart 2014 stierf mijn lieve lieve schat. Ik wist dat het moment daar zou komen en had al gekeken wat voor monument ik heel graag wilde voor Damian. Het moest bestaan uit symboliek, liefde en puurheid. In augustus zijn de papa van Damian en ik voor het eerst in contact gekomen met Sabina. Eigenlijk wisten we direct dat dit “het” moest worden. De ideeën die wij voor het monument wilden, konden worden gerealiseerd.

En hoe gek ook; we werden er eigenlijk een beetje blij van! De dood betekent niet alleen verdriet, maar ook zeker een gevoel van; kijken naar wat iemand heeft betekend, de liefde die hij gaf, de dank dat iemand heeft geleefd. En voor mij; dankbaarheid dat ik Damian zijn moeder heb mogen zijn. De ideeën werden uitgewerkt en in september hebben we met een bijzondere groep, met elkaar gewerkt aan Damian zijn monument.

Deze dag was een half jaar na het overlijden van Damian. Een dag met een traan, een lach. Met elkaar hebben we geproost op het leven van Damian, in het atelier van Sabina. Ik ben ook zo trots op Wesley, de broer van Damian. De liefde waarmee hij werkte aan het monument.

Sabina, ik wil je namens Marcel, Wesley en alle dierbaren bedanken voor het realiseren van het monument. Je voelde gelijk wie Damian was, wat wij wilden, op een integere, subtiele en professionele manier.

Ik wil graag vertellen wat het monument inhoudt.. wat het betekend.. hoe puur het is.. hoe Damian.

Gedragen vlinder:

Jij bent altijd gedragen door ons. Je woonde een aantal jaar op de vlindertuin en je bent nu bij de lieve andere vlinders.

Het mozaïek

De scherven staan voor ons hart.. Wat is gebroken. Maar scherven brengen ook geluk. Jij hebt zoveel liefde en geluk gegeven aan zoveel mensen.. aan ons!

Spiegeltjes in het mozaïek

Dat staat voor alle prachtige kinderen in het leven.. hier op aarde.. en daarboven..☆

De xxx zijn geschreven door je broer Wesley.

De tekst: Hou van jou. Heb ik geschreven. Hou van je en zal altijd van je blijven houden.

In een korte zin kan ik vertellen wat het monument betekend voor je papa.. je broer.. voor mij.. voor zovelen.

Liefde is.. Damian

Het kruis in het hart van de vlinder

De dag voor je ging.. ben je gedoopt in het ziekenhuis. Een dag vol liefde en warmte. .waarin we je veel goeds wenste en vertelde dat je het daarboven goed zou hebben.. vrij zou zijn.

Het blauw van het monument

Dat staat voor de kleur van je ogen.. die mooie stralende kijkers waarmee je iedereen betoverde. Tevens staat het voor water. Het water. .het zwemmen waar je zo van hield. Het vrij voelen…als een dolfijn!

Het pad in het midden

Jouw levenspad. Je leven begon moeilijk. Daarna wisselde het af met goede en slechte tijden. Je kwam vanuit het licht en ging naar het licht.

Hand en voet afdruk

Deze afdrukken zijn genomen toen we wisten dat je tijd zou komen, in het ziekenhuis. Samen met twee lieve verpleegkundigen, die ook bij ons thuis werkten.

Je foto

Iedereen moet zien wat een mooie vent je was.. hoe je straalde.. Je ligt nu op de eerste rij op de begraafplaats. En weet zeker dat als iemand naar jou kijkt.. dat ze lachen en denken.. wat n mooi mannetje zeg!

De foto van je oma

De verbintenis is zo sterk tussen jou en je oma. Jullie zitten nu samen op jullie wolkje. En je oma houdt alles in de gaten. Ze zorgt voor jou en alle andere vlinders


voorbeeld zonsondergang grafsteen water zeilboot

Zeilen bij zonsondergag

In 1 woord GEWELDIG! We zijn blij met de zeer goed verlopen samenwerking. Nogmaals dank voor alle hulp!

Groeten Jorn en Enzo


grafsteen bloemen groen mozaiek

Bloementuin

Het plaatsen van de steen is goed gegaan. Het was bijzonder om mee te maken hoe dat in zijn werk gaat.

We zijn heel tevreden met de steen, ook hebben we er al goede reacties op gehad. Ik ben blij dat mijn moeder nu een mooie plek heeft gekregen. 

Groetjes MerelKoning en Koningin

De plaatsing van de ster gisteren is perfect gebeurt. Onze complimenten voor de vlinder en de ster. Echt ze zijn perfect gemaakt. Nu zijn de graven voor onze kinderen helemaal compleet. Hartelijk dank voor wat je voor ons hebt gedaan. En dat we mee mochten helpen helpt zeker met het rouwproces.

Bedankt en groetjes,

Jesse & Mirjam, Hailey