Klantervaringen


Gedenksteen van natuursteen in combinatie met mozaiek

Nijntje kijkt om het hoekje

Van begin tot eind een goed gevoel gehad bij Sabina. Ze nam uitgebreid de tijd om verschillende ontwerpen uit te werken,aan te passen en heeft persoonlijke aandacht voor iedereen van het gezin. Ze dacht goed mee met allerlei eigen ideeen van ons en heeft veel connecties waarmee ze samenwerkt.

De steen voor onze dochter is een combinatie van natuursteen en mozaïek, met veel persoonlijke elementen erin verwerkt. Wij hebben daaraan mee mogen werken met onze kinderen, wat zeker helpend was.
De dag van de plaatsing ging helaas,niet door toedoen van Sabina, sneller dan verwacht waardoor we achteraf pas hoorden dat de steen geplaatst was.Dat was jammer.
Maar het is een prachtig, bijzonder en uniek gedenkmonument geworden voor onze Julia.

Ervaringen en reacties van klanten van gedenkmozaiek

Een (kleur)rijk levenspad

Het was een bijzondere dag gisteren bij de onthulling. Enorm fijn om weer met elkaar te zijn en herinneringen op te halen. Iedereen was enorm enthousiast over het gedenk mozaïek! Martin was zeer herkenbaar. Na de onthulling ontbrande er een spontaan applaus.

Zo erg Martin, zo herkenbaar, Martin zou zo trots zijn, niemand kan hier voorbij lopen. Dit mozaïek geeft dezelfde reactie als wanneer mensen Martin zagen, gaaf en ontroerend, je waant je echt op t strand, …… om even een paar reacties te noemen. Dus een topprestatie van jou om onze ideeën en foto’s zo te vertalen! Nogmaals heel erg bedankt.

Liefs Hans


belgische hardsteen ruw gekapt

Jouw hart, onze liefde.

Hoi Sabina middels deze mail, wil ik je ontzettend bedanken voor het maken van de gedenksteen voor onze lieve Natasha. Jouw inzet, jouw engelengeduld, jouw lieve woorden voor onze hele familie en jouw kundigheid hebben zo iets bijzonders gemaakt. Ik heb nog nooit zo iets moois gezien. Ik ga er (bijna) elke dag heen en steek dan altijd een kaars aan voor Natasha.

Nu het echt klaar is, sta ik daar zo anders, het is er nu zo sereen en vredig en zo ontzettend mooi, vooral als de zon erop schijnt en je de schitteringen op de steentjes ziet. Sabina ontzettend bedankt voor zo iets moois voor onze lieve Natasha

Lieve groetjes Marjolijn


Grafsteen van Nederland dat overgaat in Indonesie.

Van Alkmaar naar Soerabaja

Ik wil je nog even laten weten dat ik de steen heel mooi vind geworden!
Je hebt het zo knap gedaan: er zit veel levendigheid in door de licht-reflecterende steentjes, prachtig ontwerp en kleuren.

Je hebt het verhaal van mijn moeder (en vader) zo knap uitgebeeld!
Echt een prachtstuk. Mijn vader is er ook helemaal blij mee. Heel erg bedankt voor wat je gemaakt hebt en voor het proces van overleg ernaartoe.
Ik vond het fijn je te ontmoeten,

Hartelijke groeten,
Monique

Hier kun je een filmpje zien van het eindresultaat.


graf mama groningen

Voor altijd in ons hart

9 maanden na het overlijden is de gedenksteen van Corine geplaatst. Het was een moeilijke dag waar we voor de tweede keer afscheid hebben genomen van Corine en haar ouders.

Wij hebben een hele mooie warme dag gehad waarin wij Corine in het licht gezet hebben. Het voelde fijn om met elkaar naar haar graf te bewegen. Ik wil je bedanken voor alles wat je voor ons gedaan hebt. Wij hebben het hele proces heel waardevol gevonden en omarmen je warmte waarmee je alles gedaan hebt. Het meewerken aan het monument is goed geweest voor mij, de kinderen en Bouwine en heeft ons nog dichterbij elkaar gebracht.

Bedankt voor alles! Lieve en warme groet, Andy


Ervaringen en reacties van klanten van gedenkmozaiek

Voetstappen in het zand

Het ziet er prachtig uit! De naamtegel en tegel met psalm komen ook heel mooi uit, doordat ze wat hoger liggen :-) De voetjes zijn ook heel gedetailleerd geworden, wauw!

We willen je nogmaals heel hartelijk bedanken voor dit prachtige monument!

Sander en Hanneke


3d knuffel op kindergraf

Knuffelgiraf

Twee weken na het overlijden van onze dochter maakten we een afspraak met de plaatselijke Steenhouwerij. We hoopten daar een passend kinder graf monument uit te zoeken. Wat we in ons hoofd hadden, vonden we er op dat moment niet. Wat direct opviel was een kleurige vlinder in mozaiek in de showroom. We verlieten de Steenhouwerij dan ook met een foldertje van Gedenkmozaïek.

We hebben op de website rondgeneusd en een paar weken later contact opgenomen. Na wat heen en weer mail,
waarbij sommige reacties van Sabina wel lang op zich lieten wachten, maakten we 1.5 maand later (juli 2017) een afspraak in haar atelier. De ontvangst was gastvrij en het wij vonden het inspirerend om haar werk te zien.

De lijntjes tussen de Steenhouwerij en Sabina waren kort

Die middag bespraken we met Sabine wat we in ons hoofd hadden. We wilden graag een knuffel gebruiken en de handafdrukken van onze dochter moesten ook een plek krijgen. We stelden de kleuren vast die we mooi vonden. Tijdens onze zomervakantie ontvingen we de eerste ontwerpen, waar we een keuze uitgemaakt hebben. We waren tevreden over het ontwerp en lieten het graag aan Sabina over om het verder uit te werken. We zochten bij de Steenhouwer een passende natuursteen uit. De lijntjes tussen de Steenhouwerij en Sabina waren kort, zodat wij ons hierover niet druk hoefden te maken.

Ze hield ons in tussentijd op de hoogte met foto’s

In tussentijd moest het ontwerp, wat al vergevorderd was, worden aangepast in oktober, omdat onze zwangerschap niet goed verliep. Sabina heeft dit goed opgepakt en fijn meegedacht hoe het ontwerp aan te passen, ook qua materiaalkeuze, omdat een onderdeel te klein was om te mozaïeken.
Ze hield ons in tussentijd op de hoogte met foto’s van het 3d ontwerp van de girafknuffel en het mozaïeken hart.

Half november 2017 is Sabina een zaterdagmiddag bij ons geweest, om samen met ons en onze naaste familie te werken aan het mozaïek. We vonden het heel bijzonder om zo samen bezig te zijn.
Sabina was aanwezig op de achtergrond en gaf ons raad en daad hoe te werken. Ze straalde rust uit en met een paar uur, waren beide mozaïeken ver gevorderd.

Samenwerken

Eind december 2017, op de dag van de plaatsing van het grafmonument kregen wij een foto van de knuffel toegestuurd. Sabina heeft de knuffel en het hart persoonlijk weggebracht voor montage. Op deze foto zagen we dat de natuursteen niet gezoet was maar gepolijst. Door deze foto kon het nog hersteld worden en een aantal dagen later is het monument geplaatst. Om na al die maanden van voorbereiding en overleg het monument te zien, was het wel heel definitief. Alles wat we nog voor onze dochters konden doen was klaar. Maar wat is het prachtig geworden! We zijn erg tevredenover het werk van Sabina.


voorbeeld grafsteen waterlandschap

Aalscholver aan de waterkant

De dag dat mijn zus precies een jaar was overleden zijn we met zijn allen naar het graf gegaan. We hebben daar een kleine ceremonie gehouden, allemaal een kaarsje aangestoken. Daarna met zijn allen gaan eten in een restaurant waar mijn zus ook graag kwam. Het was heel mooi en warm. We zijn erg blij dat alles er zo mooi uitziet. Het staat zo prachtig tussen die twee donkere stenen.

Nogmaals dank voor al je hulp en inzet.

Lieve groetjes Ellen


staande grafsteen met waterval en duif

In liefde en licht

Sabina mijn complimenten voor het Kunststuk, hemels mooi!  Als het geplaatst is, dan willen we met zijn allen afspreken om naar onze lieve Tineke te gaan.

Friendly greetz, Shake


Trooststeen-gedenken kind

Samen

We gaan heel vaak naar Tom z’n plekje en zijn elke keer trots als we het steentje zien.
Zijn plek vinden wij echt het mooiste plekje van allemaal.
Het is zo mooi wat je doet. Het heeft ons echt heel erg geholpen met het verwerken van het verdriet. Wij vertellen altijd trots aan iedereen dat wij (natuurlijk met heel veel hulp van jou) dit voor Tom hebben kunnen doen. Iedereen reageert altijd zo positief. Ik vind het heel bijzonder geweest!
Groetjes van Eline, Pieter, Fien, Tom* en Suus

hartvormige engelenvleugels

Engelenvleugels

Ik vind het super dat mensen bij jou persoonlijke graven kunnen laten maken! Wij wilden ook graag iets moois en origineel voor ons kleine meisje.

De tranen schoten in mijn ogen toen ik de ontwerpen zag die je voor Juline hebt gemaakt. Gewoonweg prachtig, zoiets had ik in gedachten voor ons meisje. Eerst en vooral nog eens bedankt om zó een mooi gedenksteentje te maken voor Juline!  De vleugels zijn nog mooier als ik mij had ingebeeld!! Echt super!

groetjes Maryla


Cirkel

Mijn vader schilderde graag abstracte schilderijen met veel kleur. Om zijn gedenkplek persoonlijker te maken hebben we Sabina benaderd met de vraag of er een gedeelte van één van zijn schilderij vertaalt kon worden in een mozaiek.

We hebben met de familie het graf ingericht, we zijn er heel blij mee, het is echt ‘pa’!
Bedankt voor alles en succes met het mozaieken!
Groeten Rob

Gedenksteen van Jelte

Gerben en ik zijn héél tevreden met het resultaat. We wilden een kleurrijk geheel met het zonnezegel van onze zoon Jelte erin verwerkt, de Witte Tovenaar.

Volgens de Maya’s krijgt iedereen bij zijn geboorte bepaalde kwaliteiten mee, die je gedurende je leven kunt ontplooien; een zonnezegel. Elk zonnezegel heeft zijn eigen unieke kwaliteiten. Jelte heeft in zijn korte leven zoveel van zijn potentie waargemaakt en zoveel teweeggebracht, terwijl niemand hem ooit levend heeft gezien, we konden zijn zegel gewoonweg niet ontkennen.

Eén ontwerp sprong er direct uit.

De kennismaking met Sabina was heel prettig. Door in haar atelier af te spreken kregen Gerben en ik meer ‘gevoel’ bij Sabina en haar werk. En dat gevoel zat wel goed. De eerste ontwerpen waren niet helemaal wat wij in gedachten hadden maar omdat we Sabina ontmoet hadden en wat van haar werk hadden gezien vertrouwden we er op dat de volgende ontwerpen wel in de lijn van onze smaak was. Sterker nog, ze kwam met een aantal ontwerpen die we stuk voor stuk erg mooi vonden. Eén ontwerp sprong er voor zowel Gerben als mij direct uit. En daaraan hebben we net zo lang geschaafd tot we helemaal tevreden waren. Het is fijn dat dat zo kon!

Die middag samen heeft bijgedragen aan de verwerking van ons verdriet.

Toen het ontwerp helemaal naar onze zin was, zijn we met alle directe familie naar Sabina’s atelier gegaan om samen de steentjes te plakken. Saamhorigheid creëren en verbinden is een van de kwaliteiten van de Witte Tovenaar, dus dat paste perfect bij Jelte. Die middag samen heeft bijgedragen aan de verwerking van ons verdriet. Het was een stuk afsluiting. Het is aan de steen misschien wel te zien dat we geen professionals zijn in het mozaïeken, maar we hebben met dit persoonlijke gedenkteken wel een heel bijzondere herinnering gemaakt.

Laura Boekholt


liefdevolle grafsteen

Ons lieve meisje

Het ziet er prachtig uit!  Vanmiddag zijn we met familie en de kinderen naar het graf toe geweest. Iedereen vindt het zo indrukwekkend mooi!! Er zijn al heel wat foto’s van gemaakt en gedeeld. Velen kennen dit niet, maar de symboliek, het kleurenspel, de uitstraling en de hele gedenksteen vindt iedereen bijzonder en mooi en zo passend bij Evine!

Dus wat dat betreft alle complimenten voor zo’n mooie  gedenksteen. Voor ons allemaal was het fijn om hieraan mee te hebben gewerkt, dat voelt zo ‘eigen’.

Gerard


voorbeeld zwart wit urnengraf eenvoudig

Verloop van licht naar donker

Namens ons allen wil ik je heel erg bedanken dat je ons hebt willen helpen met het bedenken en maken van een gedenksteen voor onze moeder. Ik persoonlijk vond het erg spannend en ik denk dat dat voor de anderen ook zo was.
We vinden het eindresultaat dan ook heel erg mooi geworden en zijn blij dat we de gedenksteen bij jouw hebben laten maken!

Nogmaals harstikke bedankt!

Met vriendelijke groet,
Justin en familie


Voorbeeld roestvrijstaal in combinatie met kleur

Meeuwen aan zee

Echt zo mooi!!!

Ik wil je laten weten dat wij allevier nog lang hebben nagenoten van onze maandagochtend bij jou. Het samenwerken was heel erg fijn om te doen.

En de mensen die we de foto’s laten zien zijn allemaal onder de indruk.

Monique


Gedenksteen van Amber

Het is vandaag zo ver… het monument dat met veel zorg en liefde is bedacht en gemaakt is vandaag bij Amber geplaatst!

Sabina heeft het grootste deel voor haar rekening genomen. Ook ik ben drie vrijdagen naar Bleiswijk gegaan om aan de vlinder te werken. Het is een heuse klus geweest maar het resultaat is er. Het is werkelijk schitterend!

We waren aan het eind van de zomervakantie bij Sabina gaan praten over wat er mogelijk is en zij was gelijk notities aan het maken.

toen dachten wij aan “vergeet mij nietjes”, en sterren omdat ze nu een hele mooie ster is.

Wij vertelden haar wat er was gebeurd en dat Amber erg van knutselen hield en vooral van knippen en plakken, roze, blauw, hartjes, vlinders, en dat wij haar niet willen vergeten, en toen dachten wij aan “vergeet mij nietjes”, en sterren omdat ze nu een hele mooie ster is. Aan de hand van alle aantekeningen heeft Sabina een mooi ontwerp gemaakt en een paar weken later kwam die per mail naar ons toe. Heel erg mooi… wij waren er helemaal stil van. Wij hebben nog wat kleine dingen veranderd en het seintje gegeven dat ze eraan kon beginnen.

Tussendoor stuurde Sabina foto’s

In de loop van de weken hebben wij (Sabina en ik) onder het mozaïeken nog een aantal dingen aangepast. Zoals de grote vlinder die een hartje van goud heeft gekregen omdat Amber dat ook had… Alles wat eromheen is geplakt veranderd iedere keer van kleur als je op een andere plek staat en ernaar kijkt. We hebben veel per mail overlegd over hoe het zou gaan worden. Tussendoor stuurde Sabina foto’s over de voortgang en dat was fijn. Het eindresultaat is prachtig geworden en wij zijn er heel blij mee… en Amber vast ook, het past echt bij haar!

Het is gelukt!

Het was nog even spannend of het wel geplaatst kon worden in verband met het weer. Ik ben afgelopen zaterdag in 10 centimeter sneeuw maar even met Amber gaan kletsen om haar te vertellen dat als het weer niet zou veranderen en de temperatuur niet omhoog zou gaan haar verrassing niet kon komen vandaag.

Spreek er maar iemand op aan daarboven… doe je best Troelebel, en het is gelukt! Zo zie je maar weer, dat er meer is dan wij weten en kunnen zien… het kan toch geen toeval zijn dat het de hele week heeft gevroren en juist vandaag zo is dat de temperatuur boven de gewenste minimum van 5 graden uit is gekomen en het toch kon komen…

Wij zijn er met z’n drieën bij geweest toen Mario met een grote vrachtwagen kwam om het bij Amber in haar tuintje te komen plaatsen. Mario heeft er gelijk een klein vriendje bij, want Jurriën is gek op super Mario van Nintendo en daar speelde deze Mario handig op in.

Op de naamplaat staat ook Amber zoals Amber het zelf schreef…

De beheerder kwam ook even kijken en Jurriën mocht een rondje mee rijden in zijn wagentje door de Schootmanshof. Na een uurtje was alles klaar en het windmolentje stond hevig te draaien toen Mario bezig was… ( Net of dat ding op hol was geslagen, dat terwijl hij nooit zo hard draait?) Op de naamplaat staat ook Amber zoals Amber het zelf schreef…

Wij zijn super blij dat het zo mooi is geworden en er nu is, ruim voor haar verjaardag die zou over twee weken zijn… dan zou ze 8 jaar geworden zijn…

Bedankt Sabina je bent echt een echte kunstenaar!


Dank van de moeder van een prachtige vlinder.

Op 17 maart 2014 stierf mijn lieve lieve schat. Ik wist dat het moment daar zou komen en had al gekeken wat voor monument ik heel graag wilde voor Damian. Het moest bestaan uit symboliek, liefde en puurheid. In augustus zijn de papa van Damian en ik voor het eerst in contact gekomen met Sabina. Eigenlijk wisten we direct dat dit “het” moest worden. De ideeën die wij voor het monument wilden, konden worden gerealiseerd.

De dood betekent niet alleen verdriet

En hoe gek ook; we werden er eigenlijk een beetje blij van! De dood betekent niet alleen verdriet, maar ook zeker een gevoel van; kijken naar wat iemand heeft betekend, de liefde die hij gaf, de dank dat iemand heeft geleefd. En voor mij; dankbaarheid dat ik Damian zijn moeder heb mogen zijn. De ideeën werden uitgewerkt en in september hebben we met een bijzondere groep, met elkaar gewerkt aan Damian zijn monument.

Deze dag was een half jaar na het overlijden van Damian. Een dag met een traan, een lach. Met elkaar hebben we geproost op het leven van Damian, in het atelier van Sabina. Ik ben ook zo trots op Wesley, de broer van Damian. De liefde waarmee hij werkte aan het monument.

Sabina, ik wil je namens Marcel, Wesley en alle dierbaren bedanken voor het realiseren van het monument. Je voelde gelijk wie Damian was, wat wij wilden, op een integere, subtiele en professionele manier.

Ik wil graag vertellen wat het monument inhoudt.. wat het betekend.. hoe puur het is.. hoe Damian.

Gedragen vlinder:

Jij bent altijd gedragen door ons. Je woonde een aantal jaar op de vlindertuin en je bent nu bij de lieve andere vlinders.

Het mozaïek

De scherven staan voor ons hart.. Wat is gebroken. Maar scherven brengen ook geluk. Jij hebt zoveel liefde en geluk gegeven aan zoveel mensen.. aan ons!

Spiegeltjes in het mozaïek

Dat staat voor alle prachtige kinderen in het leven.. hier op aarde.. en daarboven..☆

De xxx zijn geschreven door je broer Wesley.

De tekst: Hou van jou. Heb ik geschreven. Hou van je en zal altijd van je blijven houden.

In een korte zin kan ik vertellen wat het monument betekend voor je papa.. je broer.. voor mij.. voor zovelen.

Liefde is.. Damian

Het kruis in het hart van de vlinder

De dag voor je ging.. ben je gedoopt in het ziekenhuis. Een dag vol liefde en warmte. .waarin we je veel goeds wenste en vertelde dat je het daarboven goed zou hebben.. vrij zou zijn.

Het blauw van het monument

Dat staat voor de kleur van je ogen.. die mooie stralende kijkers waarmee je iedereen betoverde. Tevens staat het voor water. Het water. .het zwemmen waar je zo van hield. Het vrij voelen…als een dolfijn!

Het pad in het midden

Jouw levenspad. Je leven begon moeilijk. Daarna wisselde het af met goede en slechte tijden. Je kwam vanuit het licht en ging naar het licht.

Hand en voet afdruk

Deze afdrukken zijn genomen toen we wisten dat je tijd zou komen, in het ziekenhuis. Samen met twee lieve verpleegkundigen, die ook bij ons thuis werkten.

Je foto

Iedereen moet zien wat een mooie vent je was.. hoe je straalde.. Je ligt nu op de eerste rij op de begraafplaats. En weet zeker dat als iemand naar jou kijkt.. dat ze lachen en denken.. wat n mooi mannetje zeg!

De foto van je oma

De verbintenis is zo sterk tussen jou en je oma. Jullie zitten nu samen op jullie wolkje. En je oma houdt alles in de gaten. Ze zorgt voor jou en alle andere vlinders


voorbeeld zonsondergang grafsteen water zeilboot

Zeilen bij zonsondergag

In 1 woord GEWELDIG! We zijn blij met de zeer goed verlopen samenwerking. Nogmaals dank voor alle hulp!

Groeten Jorn en Enzo


grafsteen bloemen groen mozaiek

Bloementuin

Het plaatsen van de steen is goed gegaan. Het was bijzonder om mee te maken hoe dat in zijn werk gaat.

We zijn heel tevreden met de steen, ook hebben we er al goede reacties op gehad. Ik ben blij dat mijn moeder nu een mooie plek heeft gekregen. 

Groetjes Merel


Koning en Koningin

De plaatsing van de ster gisteren is perfect gebeurt. Onze complimenten voor de vlinder en de ster. Echt ze zijn perfect gemaakt. Nu zijn de graven voor onze kinderen helemaal compleet. Hartelijk dank voor wat je voor ons hebt gedaan. En dat we mee mochten helpen helpt zeker met het rouwproces.

Bedankt en groetjes,

Jesse & Mirjam, Hailey


Hortensia's op het graf

Hortensia’s

Het was laatst erg fijn om met elkaar samen te werken aan de gedenksteen. Mooi om zo met elkaar bezig te zijn met iets, waarvan onze moeder zelf ook erg genoten zou hebben.

Het is echt mooi geworden!

Gerarda


samenwerken aan gedenksteen

Het leven is kleurrijk, niet zwart-wit

Heel erg bedankt voor alles wat je voor mij (ons) gedaan hebt. Het resultaat is prachtig, het is nog mooier dan wat ik me ervan had voorgesteld.

Iedereen was onder de indruk. 

Winnifred


Ervaringen en reacties van klanten van gedenkmozaiek

Madeliefjes

We vinden het resultaat echt prachtig!! Zijn er, ondanks de verdrietige achtergrond, ontzettend blij mee! De steen straalt iets blij’s en positiefs uit.

Marjolein


Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google