Volg me op Pinterest!

Bijzonder beeld van engel op graf pinterestPinterest, welke creatieveling is er niet verslaafd aan? Ik in ieder geval wel, ik kan verdwalen in de oneindige stroom van afbeeldingen.  Ik verzamel, inspirerende mozaiekkunst, afbeeldingen van Engelen, veren, vogels, sprituele teksten, goeie quotes, ideeen om mijn atelier gezelliger te maken, functionele hacks en ga zo maar door. Pinterest is een geweldig medium voor de beelddenkers. Ik raak er geinspireerd en creatief door.

Boards, pins en liken

Daarnaast gebruik ik Pinterest om mijn eigen werk te laten zien. Op het board Gedenkmozaiek kun je afbeeldingen van gedenkstenen zien die ik de afgelopen jaren heb gemaakt. Maar ik vind het ook leuk om afbeeldingen te verzamelen van andere grafstenen, vooral kunstzinnige en bijzondere gedenkstenen waarvan je weet dat er maar 1 is. Die kan je hier vinden

Gedenkmozaiek op Pinterest – Unieke grafstenen

bijzondere grafsteen op pinterest board GedenkmozaiekVaak zijn de stenen mooi in hun eenvoud, soms omdat er een persoonlijk item in verwerkt is of dat de letters op een bijzondere manier gehakt zijn. Ik hou van graven die ontroeren. Waarbij je ziet hoe bijzonder de persoon was die er begraven ligt. Dat je ziet hoeveel moeite de nabestaanden hebben gedaan om een gedenkkunstwerk te plaatsen die de persoon weerspiegelt die ze missen.

De graven in Mexico zijn kleurrijk

volg gedenkmozaiek op pinterestIeder mens is uniek en daarom is het zo mooi wanneer mensen ook een unieke gedenksteen of urn krijgen. Het is ook bijzonder om te zien hoe verschillende culturen en landen hun eigen stijl hebben als het gaat om begraven. De graven in Mexico zijn kleurrijk, in de USA vaak allemaal hetzelfde, In Rusland zie je levensgrote sculpturen van mannen en vrouwen. In nederland is er een grote verandering gaande. De graven worden steeds kleurrijker en persoonlijker. Er is veel grafkunst met heel veel verschillende materialen, epoxy, roestvrijstaal, Cortenstaal, Glas, Hout, beton en ga zo maar door. En mozaiek natuurlijk…gedenkmozaiek op pinterest

Grafsteen met mozaiek

Ben je op zoek naar een bijzondere gedenksteen in mozaiek, kijk dan ook op mijn pinterest board Mosaic. Hier zie je wat er mogelijk is in mozaiek. Als je je ideen met mij deelt kan ik er verschillende persoonlijke ontwerpen van maken. Voor de duidelijkheid, ik heb het niet over copieren. Daar ben ik op tegen. Laten we inspireren en geinspireerd worden. Letterlijk als het stukje ziel wat geraakt wordt als je iets moois ziet. Als het van binnen resoneert dan weet je dat het goed is.