Hoera! Gedenkmozaiek heeft een nieuwe website met meer foto’s en ook video’s! Ik ben er zo ontzettend blij mee. De noodzaak van een nieuwe website was er al langer, maar zoals dat vaak gaat… Het is te druk met werk en de website bijhouden schiet er dan bij in. De oude website had een aantal mankementen, hij gaf een te klein beeld weer waar je een leesbril voor nodig had en bovendien kon de site met een telefoon of tablet ook niet goed bekeken worden.

Al het goede komt in drievoud

In mijn werk is drievoud een thema, als er een opdrachtgever mij vraagt een zonsondergang op de gedenksteen te maken dan weet ik dat er binnen een paar weken tot maanden opdrachten zullen volgen die ook te maken zullen hebben met de zon. In de loop der jaren is dit telkens het geval geweest met bijvoorbeeld harten, vogels, water, zonsondergangen maar ook bepaalde kleuren. Natuurlijk steeds op een nieuwe manier vormgegeven.

Het laatste thema dat zich aandiende was rust. Heel letterlijk deze keer in de zin van geen opdrachten. In plaats van in de stress te schieten verwelkomde ik deze periode alsof ik er zelf voor gekozen had. Eindelijk kon ik mij eens gaan richten op een mooie nieuwe website. Ik ben zo blij met deze rustperiode, het schept orde in mijn hoofd. De mooie projecten van de afgelopen jaren heb ik nu eindelijk een plek gegeven op de nieuwe website. Ook heeft het me de kans gegeven om opnieuw over mijn werk na te denken en voor mijzelf te bepalen wat ik wel en niet belangrijk vind. Daarbij mijn knelpunten en talenten in acht genomen.

Mijn nieuwe website heeft meer ruimte, ruimte voor foto’s en video’s, ruimte voor tekst en ruimte voor mezelf. Iedere steen heeft zijn eigen verhaal. ‘Sharing is Caring’ wat ook opgaat voor mooie gedenkstenen die andere mensen weer kunnen inspireren. Ik ben mijn klanten enorm dankbaar dat ik foto’s van de gedenkmozaïeken mag laten zien en dat ik sommige verhalen ook mag delen.
Maar er is ook ruimte voor mezelf ontstaan, deze blog bijvoorbeeld. Al weet ik nog niet precies hoe ik deze vorm ga geven.

Wedergeboorte van Gedenkmozaiek door nieuwe website

Ik voel aan alles in mij dat deze rustperiode binnenkort voorbij is en ik heb er heel veel zin in. Het voelt als een wedergeboorte van Gedenkmozaïek. Ik ben in verwachting geweest van nieuwe ideeën, het bruist in mij, met hernieuwde krachten zal ik een nieuwe fase binnengaan. Alsof ik met nog meer bezieling mijn werk mag gaan uitvoeren. Gedenkmozaïek is voor mij niet slechts werk, het werk voelt als mijn creatieve talent. Ik weet niet of dit gek klinkt. Als je je talenten in het leven ontdekt is dat al heel bijzonder en wanneer je er je werk van kan maken dan is dat iets om heel erg dankbaar voor te zijn.

Oudste graftombe in mozaiek

Oudste graftombe in mozaiek op vernieuwde website

Onlangs gevonden mozaïek in graftombe in Griekenland van 300 voor Chr. Oud mozaiek op nieuwe website!

Afgelopen week was er in het nieuws te lezen dat er een enorm mozaïek gevonden is in een graftombe in Griekenland.
Het mozaïek beslaat de hele vloer van het voorportaal dat leidt naar de eigenlijke grafruimte. Het kunstwerk meet 3 bij 4,5 meter en bestaat uit heel veel kleine steentjes in de kleuren wit, zwart, grijs, blauw, rood en geel. Volgens het Griekse ministerie van Cultuur hebben oudheidkundigen vastgesteld dat het mozaïek stamt uit 325 tot 300 voor Christus.

Het werk dat ik doe is al heel oud. Misschien dat ik in een vorig leven 25 eeuwen geleden wel heb meegewerkt aan dat mozaïek, dat het daarom zo vertrouwd voelt.

Een oud ambacht in een nieuw jasje gestoken.
Wat zal het volgende zijn dat in drievoud komt?