Loslaten wat was
Aanvaarden wat is
Vertrouwen wat komt
Na het plaatsen van een gedenksteen liep ik over begraafplaats Schollevaar in Capelle aan den IJssel en ik zag deze tekst op een grafmonument staan. De woorden kwamen bij me binnen, ik vond de tekst zo prachtig en ik voelde van binnen hoe waar dit was. De woorden las ik ook op een moment in mijn leven dat ze me heel veel troost gaven. Het feit dat de tekst op een gedenkmonument stond gaf de woorden extra kracht. Want hoe moeilijk is het om deze waarheid te leven als je je grote liefde begraven hebt. Loslaten wat was, is juist dan de meest onmogelijke opgave. Misschien was het ook wel de levensvisie van de persoon die overgegaan was. In dat geval had zij de nabestaanden een aantal zeer waardevolle woorden nagelaten vond ik.

Eckhart Tolle, vertrouwen in een groot spiritueel leraar

Toen kon ik nog niet weten dat deze woorden 4  jaar laten de leidraad zouden worden van mijn huidige manier van leven. Eckhart Tolle, een groot spiritueel leraar, heeft mij via zijn boeken en vele filmjes die van hem op youtube te vinden zijn, geleerd over het aanvaarden van het huidige moment. Hij zegt hierover;  “Het NU is het enige moment dat we hebben. Het hele leven ontvouwt zich in het Nu. Er is nooit een tijd geweest waarin je leven niet Nu was, en die komt er ook nooit. Er is in het verleden nooit iets gebeurd; het gebeurde in het Nu. In de toekomst gebeurt er niets; toekomstige gebeurtenissen vinden plaats in het Nu. Zowel het verleden als de toekomst zijn concepten die alleen bestaan in ons denken. Als je het verleden herinnert activeer je een herinneringsspoor. De toekomst is een ingebeeld Nu, een projectie van het verstand. Als de toekomst komt, dient die zich aan in het Nu.”
4 jaar geleden legde ik het boek waarin dit stond weg, ik begreep het niet. Ik had er ook geen tijd voor, ik had een heel druk leven. ‘In het Nu leven’ zou iets voor later zijn, in ieder geval ergens in de verre toekomst als ik weer tijd zou hebben voor dit soort dingen.

De kracht van het Nu, aanvaarden wat is

Mijn stressvolle leven eiste natuurlijk zijn tol, ik raakte uit evenwicht en het koste me een paar jaar om weer in balans met mezelf te komen. Ik moest loslaten wat was, maar hoe?
Dit jaar las ik “De kracht van het Nu” van Tolle opnieuw en deze keer begreep ik het wel. Niet met mijn verstand zoals ik eerder probeerde maar met het wezen dat ik ben, mijn ware ik, mijn zijn. Het bleek dat het helemaal niet moeilijk is om aan het denken voorbij te gaan, ik leerde hoe ik mijn denken kan stoppen. Als mijn gedachten eenmaal stil zijn dan ben ik gewoon. Achter het denken bevindt zich een gebied waarin alles is en op het moment dat ik mij mee laat voeren in die stroom van stilte voel ik mij vredig en vol liefde. Op die momenten ben ik niet langer de Sabina met haar levensverhaal en maak ik mij niet druk over wat dan ook.  Terwijl ik volledig aanwezig ben in het Nu bruis ik van de creativiteit en laat ik mij leiden door die heerlijke energie.  This is where the magic happens!
Dit gebied is voor iedereen toegankelijk en het is niet moeilijk om er te komen zoals je ego (je denkende ik) je laat geloven. In onze essentie, onze grote Ik, zijn we allemaal vredig en vol liefde.

Enkele woorden van troost, vertrouwen wat komt

Als je dit leest en je hebt iemand verloren die je dierbaar is weet dan dat als je aanwezig bent in het Nu je je bevindt in het krachtige veld van aanwezig bewustzijn. Daar ben je nooit alleen. Leven betekent verbonden zijn, verbonden met jezelf, met anderen en met het AL. Afgescheiden zijn bestaat alleen als je het leven vanuit je ego waarneemt.
Leven is energie en energie kan nooit verdwijnen, ook niet als je je lichaam verlaat. De reden dat we ons vredig en vol liefde voelen in het Nu is omdat we één zijn, wat we altijd al waren en altijd zullen zijn. Voor het nieuwe jaar wens ik dat iedereen het magische gebied in zichzelf vindt, waarin alles mogelijk is. En dat we samen loslaten wat was, vooral stukjes van dat ego.

 

In liefde
Sabina