Geniet van het leven – Disfruto de la vida!

Geniet van het leven -Disfruto de la vida

Levensgenieter Martin

In, Ik mis je, het programma over hoe mensen omgaan met het verlies van een naaste wordt het verhaal verteld van Martin. In de zomer van 2016 ontmoette ik de ouders, zus en vriendin van Martin bij mij in het atelier.We bespraken het ontwerp voor de gedenksteen voor Martin, een jonge vent van 29 jaar die eerder dat jaar overleden was aan de gevolgen van een hersentumor. Door alle verhalen die ik hoorde over Martin ontdekte ik al heel snel ontdekte dat Martin een heel bijzonder mens was geweest. Door zijn altijd vrolijke en positieve verschijning had hij vele vrienden en was hij een echte levensgenieter.

Ik mis je

Ik mis je - Over Martin BouwmansIn het televisieprogramma Ik mis je vertelt zijn vader Hans over zijn bijzondere zoon en de betekenis van de gedenksteen in mozaiek.

Kleurrijk levenspad

Disfruta de la vida – Geniet van het leven!

De vriendin en 10 vrienden van Martin hebben het graf van Martin voor de komende 20 jaar gekocht.

Voor de staande steen ligt zijn levenspad. Martin is geboren op Koninginnedag en hij hield er veel van om dit te vieren. Zijn levenspad begint daarom met Oranje en stukjes goud. De Zebra en panterprint op de levensweg staan voor zijn kenmerkende outfits. NIemand zou erin lopen maar Martin wel, die had mailing aan alles. Ook in er een print van een t-shirt in verwerkt die hij en zijn vader samen droegen. Martin vierde graag vakantie in Spanje. De staande steen beeldt het strand uit. Toen Martin had gehoord dat hij een hersentumor had heeft hij de tekst Disfruto de la vida laten tatoeren op zijn arm, Geniet van het leven!

Bekijk hier het fragment waarin Hans liefdevol en vol trots over zijn zoon vertelt in Ik mis je.  Het begint bij 19.12 minuten.