Gedenkmozaiek heeft zijn eigen Youtubekanaal, woohoo! Hier laat ik je filmpjes zien van de totstandkoming van bijzondere gedenkstenen. Timelapse videos waarin ik in 1 minuut een mozaiek inleg waar ik in werkelijkheid een dag mee bezig ben. Filmpjes van work in progress, het plaatsen van een gedenkmozaiek op de begraaplaats en nog veel meer. Enkele filmpjes zijn ook onder voorbeelden op deze website te zien.

Filmen en editten

gedenkmozaiek op youtube, filmpjes van grafstenenHet maken van een mozaiek is een arbeidsintensief proces. Terwijl ik in mijn atelier uren aan het werk ben aan een gedenksteen in mozaiek staat mijn telefoon strategisch opgested en draait de  camera. Thuis achter mijn laptop edit ik de filmpjes tot een mooi compact verhaal. Twee creatieve processen, ik vind het heerlijk om te doen. Bovendien geeft het veel voldoening om mijn inspanningen te zien groeien van ontwerp naar een kunstwerk voor op het graf.

Abonneer je!

Ik zou het enorm waarderen als je me daar volgt. Wat zou het mooi zijn als meer mensen weten dat het mogelijk is om een persoonlijke gedenksteen te laten maken in mozaiek. Ik ben erg benieuwd naar reacties. Ik hoop dat mensen geinspireerd raken door de verschillende verhalen die ik vertel met mijn mozaiekwerk. Verhalen waarin de levens van mensen geeerd worden met een kleurrijke gedenksteen. Een liefdevolle uiting van herinneringen.

3D beelden op youtubekanaal gedenkmozaiek

3dboek filmpje op youtube gedenkmozaiek

Hier zie je in een kort filmpje het proces van het 3d printen van een boek tot kunstwerk op het graf.

In samenwerking met Doubleme3d, het leuke bedrijf van mijn man, maken we scans en prints van mensen en voorwerpen. Deze kunnen worden uitgeprint en als beeld op het graf geplaatst worden. De beelden worden gedecoreerd met glasmozaiek maar kunnen ook een metaalcoating krijgen. We zijn daarmee pioniers als het aankomt op 3d printtechnologie en grafbedekking. Op dit youtubekanaal kan je zien hoe een knuffeldier van een klein meisje wordt ingescand, geprint, gemozaiekt en uiteindelijk als beeld op het graf geplaatst wordt. Maar ook andere toepassingen 3D printen, zoals beeldjes die mensen thuis hadden staan en nu gedupliceerd ook op het graf staan. En het boek 3D geprint voor de vrouw die zo van lezen hield.