Bakkie troost is een

Bakkie troost verhaal over Yerell

televisieprogramma van de EO, de naam is nu veranderd naar Ik mis je. De presentatoren ontmoeten nabestaanden op begraafplaatsen door heel Nederland en praten met hen over verlies.  Hoe ga je verder, en wat biedt troost? De nabestaanden vertellen over hun dierbare, en het verhaal achter de grafsteen.

Bakkie troost

Begin 2013 heb ik samen met Astrid een gedenksteen gemaakt voor haar zoon Yerèll. De gedenksteen is gemaakt van gekleurd glas en beeld een grote zon uit met blinkende stukjes goud. Ik heb Astrid leren kennen als een zeer warme en sterke vrouw die heel open praatte over het verlies van haar zoon”Yerèll.  We hebben meerdere maken samengewerkt aan de grafsteen van Yerèll.  Astrid was in april 2014 te zien in het EO programma Bakkie troost. In dit tv fragment vertelt zij over haar bijzondere zoon en de betekenis van de gedenksteen in mozaïek. Haar verhaal begint bij 9.45 minuten.

Yerèll was een jongen met een beperking. Voor zijn familie was hij hun stralende zonnetje.

Bakkie troost de betekenis van de gedenksteen.Het verhaal van de gedenksteen; Voor de rouwkaart is Psalm139, vers 9 en 10 gebruikt. Vrij vertaald; “De zon zal voor je stralen aan de andere kant. God is je komen halen. Wees vrij en laat je leiden aan zijn hand”. De gebroken stukjes mozaiek staan voor zijn beperkingen. Een mozaiek past bij Yerèll, in zijn leven had hij honderdduizenden epileptische aanvallen. Het gebrokene. Maar wel kleurrijk want Yerèll was kleurrijk. Hij was altijd een lachend ventje, ondanks alles wat hij mee moest maken. Ik ga er vanuit dat hij het nu goed mag hebben. Ons zonnestraaltje.

veertje