Ontwerpen / kosten / vergunning aanvraag

Ontwerpen

ontwerp en resultaat2

Het digitale ontwerp en het uiteindelijke mozaïek

U bent van harte welkom voor een vrijblijvend gesprek in mijn atelier. Na een kennismakingsgesprek heb ik een beter idee van uw wensen op het gebied van materialen, vorm, bewerking en maatvoering en ga ik aan de slag met ontwerpen waarbij een duidelijk voor- en bovenaanzicht van de gedenksteen te zien is. Op deze manier kunt u een realistisch beeld krijgen van hoe de gedenksteen eruit ziet op de begraafplaats.

U geeft mij aan naar welk ontwerp uw voorkeur uitgaat en dan wordt het ontwerp verder uitgewerkt tot een definitief werkontwerp. Misschien wilt u een combinatie van de verschillende ontwerpen zien of een aanpassingen in de kleuren of vorm.

In de jaren dat ik de gedenkstenen maak heb ik geleerd dat ieder mozaïek zijn eigen tijd nodig heeft om tot stand te komen. Ik wil u op het hart drukken de tijd te nemen om de ontwerpen te bekijken en hierin uw eigen tempo aan te geven. Sommige gedenkstenen ontstaan als vanzelf andere worden soms heel anders dan vooraf bedacht. Het proces om naar een mooi eindresultaat te komen is minstens zo belangrijk als het resultaat zelf.

 

Kosten

Mozaiek is een zeer arbeidsintensief ambacht, ieder stukje glas word met een glassnijder met de hand op maat gesneden, gelijmd en uiteindelijk word het gehele mozaiek gevoegd. Iedere gedenksteen is maatwerk en de prijs hangt af van het gekozen materiaal, de afmeting en de hoeveelheid werk.

Een vlinder is goedkoper dan een staande steen bekleed met mozaïek, een mozaïek in combinatie met cortenstaal, of natuursteen valt weer in een andere prijsklasse.

De prijzen variëren zodoende vanaf 2000,- voor een vlinder of gedenksteen van 50 x 50 cm, 3000,- tot 5000,- voor een  staande gedenksteen bekleed met mozaïek, en 7000,- tot 13.000,- voor exclusieve grafmonument met bijvoorbeeld een uniek 3D beeld, staand- en liggend gedeelte in combinatie met bijvoorbeeld natuursteen, roestvrij staal of een andere bewerking. Deze prijzen zijn inclusief alles, dus ook plaatsing en btw.

Neemt u gerust contact met mij op om een richtprijs te vragen van een mozaïek dat u op mijn website heeft gezien.

Bij de ontwerpen ontvangt u een gespecificeerde offerte van de kosten van het mozaïek. Het is ook mogelijk om andersom te werken, u geeft een besteedbaar budget aan en daar maak ik ontwerpen bij.

Pas als u geheel tevreden bent met het ontwerp maak ik een opdrachtovereenkomst. U ontvangt hierbij de eerste factuur van 50% van het totaalbedrag. Van het resterende bedrag ontvangt u een factuur na plaatsing van het gedenkmozaïek.

ontwerp en resultaat

Het ontwerp en de uitvoering van het gedenkmozaiek.

 

Vergunningaanvraag

Tijdens de ontwerpfase vragen wij de toegestane maten op  bij de  gemeente en/of begraafplaats. Dit om de gedenksteen conform de regelgeving van de betreffende begraafplaats te vervaardigen en te plaatsen. Wij regelen de vergunningaanvraag met de technische tekeningen en omschrijving van de materialen.

De vergunningskosten verschillen per gemeente of begraafplaats. Vaak stuurt de gemeente de rekening  direct naar de rechthebbende van het graf. De kosten hiervan variëren van 65 euro tot 350 euro.