Jelte

zonnezegeljelteGerben en ik zijn héél tevreden met het resultaat. We wilden een kleurrijk geheel met het zonnezegel van onze zoon Jelte erin verwerkt, de Witte Tovenaar. Volgens de Maya’s krijgt iedereen bij zijn geboorte bepaalde kwaliteiten mee, die je gedurende je leven kunt ontplooien; een zonnezegel. Elk zonnezegel heeft zijn eigen unieke kwaliteiten. Jelte heeft in zijn korte leven zoveel van zijn potentie waargemaakt en zoveel teweeggebracht, terwijl niemand hem ooit levend heeft gezien, we konden zijn zegel gewoonweg niet ontkennen.

De kennismaking met Sabina was heel prettig. Door in haar atelier af te spreken kregen Gerben en ik meer ‘gevoel’ bij Sabina en haar werk. En dat gevoel zat wel goed. De eerste ontwerpen waren niet helemaal wat wij in gedachten hadden maar omdat we Sabina ontmoet hadden en wat van haar werk hadden gezien vertrouwden we er op dat de volgende ontwerpen wel in de lijn van onze smaak was. Sterker nog, ze kwam met een aantal ontwerpen die we stuk voor stuk erg mooi vonden. Eén ontwerp sprong er voor zowel Gerben als mij direct uit. En daaraan hebben we net zo lang geschaafd tot we helemaal tevreden waren. Het is fijn dat dat zo kon!

Toen het ontwerp helemaal naar onze zin was, zijn we met alle directe familie naar Sabina’s atelier gegaan om samen de steentjes te plakken. Saamhorigheid creëren en verbinden is een van de kwaliteiten van de Witte Tovenaar, dus dat paste perfect bij Jelte. Die middag samen heeft bijgedragen aan de verwerking van ons verdriet. Het was een stuk afsluiting. Het is aan de steen misschien wel te zien dat we geen professionals zijn in het mozaïeken, maar we hebben met dit persoonlijke gedenkteken wel een heel bijzondere herinnering gemaakt.

 

Laura Boekholt

veertje

Damian

Dank van de moeder van een prachtige vlinder.samenwerken 3 Op 17 maart 2014 stierf mijn lieve lieve schat. Ik wist dat het moment daar zou komen en had al gekeken wat voor monument ik heel graag wilde voor Damian. Het moest bestaan uit symboliek, liefde, puurheid. In augustus zijn de papa van Damian en ik voor het eerst in contact gekomen met Sabina. Eigenlijk wisten we direct dat dit “het” moest worden. De ideeën die wij voor het monument wilden, konden worden gerealiseerd. En hoe gek ook; we werden er eigenlijk een beetje blij van! De dood betekent niet alleen verdriet, maar ook zeker een gevoel van; kijken naar wat iemand heeft betekend, de liefde die hij gaf, de dank dat iemand heeft geleefd. En voor mij; dankbaarheid dat ik Damian zijn moeder heb mogen zijn. De ideeën werden uitgewerkt en 17 september hebben we met een bijzondere groep, met elkaar gewerkt aan Damian zijn monument. Deze dag was een half jaar na het overlijden van Damian. Een dag samenwerken 1met een traan, een lach. Met elkaar hebben we geproost op het leven van Damian, in het atelier van Sabina. Ik ben ook zo trots op Wesley, de broer van Damian. De liefde waarmee hij werkte aan het monument.

Het monument bestaat alleen maar uit symboliek…uit liefde.. uit Damian!

vandaag de laatste fase afgerond voor damian 15 oktober was het monument klaar! Een dag waarbij de zon straalde! Ik weet zeker dat Damian toekeek, vanuit zijn wolkje

 

 

 

damianIk wil graag vertellen wat het monument inhoudt.. wat het betekend.. hoe puur het is.. hoe Damian.

Gedragen vlinder:

Jij bent altijd gedragen door ons. Je woonde een aantal jaar op de vlindertuin en je bent nu bij de lieve andere vlinders

Het mozaïek:

De scherven staan voor ons hart.. Wat is gebroken. Maar scherven brengen ook geluk. Jij hebt zoveel liefde en geluk gegeven aan zoveel mensen.. aan ons!

Spiegeltjes in het mozaïek:

Dat staat voor alle prachtige kinderen in het leven.. hier op aarde.. en daarboven..

Hand en voet afdruk:

Deze afdrukken zijn genomen toen we wisten dat je tijd zou komen, in het ziekenhuis. Samen met twee lieve verpleegkundigen, die ook bij ons thuis werkten.

De xxx zijn geschreven door je broer Wesley.

De tekst: Hou van jou

Heb ik geschreven. Hou van je en zal altijd van je blijven houden. Ook je papa..wesley.. iedereen.

Het pad in het midden:

Jouw levenspad. Je leven begon moeilijk. Daarna wisselde het af met goede en slechte tijden. Je kwam vanuit het licht en ging naar het licht.

Het kruis in het hart van de vlinder:

De dag voor je ging.. ben je gedoopt in het ziekenhuis. Een dag vol liefde en warmte. .waarin we je veel goeds wenste en vertelde dat je het daarboven goed zou hebben.. vrij zou zijn.

De foto van je oma:

De verbintenis is zo sterk tussen jou en je oma. Jullie zitten nu samen op jullie wolkje. En je oma houdt alles in de gaten. Ze zorgt voor jou en alle andere vlinders

Het blauw van het monument:

Dat staat voor de kleur van je ogen.. die mooie stralende kijkers waarmee je iedereen betoverde. Tevens staat het voor water. Het water. .het zwemmen waar je zo van hield. Het vrij voelen…als een dolfijn!

Je foto:

Iedereen moet zien wat een mooie vent je was.. hoe je straalde.. Je ligt nu op de eerste rij op de begraafplaats. En weet zeker dat als iemand naar jou kijkt.. dat ze lachen en denken.. wat n mooi mannetje zeg!

In een korte zin kan ik vertellen wat het monument betekend voor je papa.. je broer.. voor mij.. voor zovelen.

Liefde is.. Damian

Lieve Sabina,

Ik wil je namens Marcel, Wesley en alle dierbaren bedanken voor het realiseren van het monument. Je voelde gelijk wie Damian was, wat wij wilden, op een integere, subtiele en professionele manier.

Lieve groeten,

Bianca
veertje

Amber

Amber
14 december 2012
Blogpost van Rialda IJff

Het is vandaag zo ver… het monument dat met veel zorg en liefde is bedacht en gemaakt is vandaag bij Amber geplaatst!

Sabina van “Gedenk Mozaïek” heeft het grootste deel voor haar rekening genomen. Ook ik ben drie vrijdagen naar Bleiswijk gegaan om aan de vlinder te werken. Het is een heuse klus geweest maar het resultaat is er. Het is werkelijk schitterend!

We waren aan het eind van de zomervakantie bij Sabina gaan praten over wat er mogelijk is en zij was gelijk notitie’s aan het maken. Wij vertelde haar wat er was gebeurt en dat Amber erg van knutselen hield en vooral van knippen en plakken, roze, blauw, hartjes, vlinders, en dat wij haar niet willen vergeten, en toen dachten wij aan “vergeet mij nietjes”, en sterren omdat ze nu een hele mooie ster is. Aan de hand van alle aantekeningen heeft Sabina een mooi ontwerp gemaakt en een paar weken later kwam die per mail naar ons toe. Heel erg mooi… wij waren er helemaal stil van. Wij hebben nog wat kleine dingen veranderd en het seintje gegeven dat ze eraan kon beginnen.

In de loop van de weken hebben wij (Sabina en ik) onder het mozaïeken nog een aantal dingen aangepast. Zoals de grote vlinder die een hartje van goud heeft gekregen omdat Amber dat ook had… Alles wat eromheen is geplakt veranderd iedere keer van kleur als je op een andere plek staat en ernaar kijkt. We hebben veel per mail overlegd over hoe het zou gaan worden. Tussendoor stuurde Sabina foto’s over de voortgang en dat was fijn. Het eindresultaat is prachtig geworden en wij zijn er heel blij mee… en Amber vast ook, het past echt bij haar!

Het was nog even spannend of het wel geplaatst kon worden in verband met het weer. Ik ben afgelopen zaterdag in 10 centimeter sneeuw maar even met Amber gaan kletsen om haar te vertellen dat als het weer niet zou veranderen en de temperatuur niet omhoog zou gaan haar verrassing niet kon komen vandaag. Spreek er maar iemand op aan daarboven… doe je best Troelebel, en het is gelukt? Zo zie je maar weer, dat er meer is dan wij weten en kunnen zien… het kan toch geen toeval zijn dat het de hele week heeft gevroren en juist vandaag zo is dat de temperatuur boven de gewenste minimum van 5 graden uit is gekomen en het toch kon komen…Naamplaathart

Wij zijn er met z’n drieën bij geweest toen Mario met een grote vrachtwagen kwam om het bij Amber in haar tuintje te komen plaatsen. Mario heeft er gelijk een klein vriendje bij, want Jurriën is gek op super Mario van Nintendo en daar speelde deze Mario handig op in. De beheerder kwam ook even kijken en Jurriën mocht een rondje mee rijden in zijn wagentje door de Schootmanshof. Na een uurtje was alles klaar en het windmolentje stond hevig te draaien toen Mario bezig was… ( Net of dat ding op hol was geslagen, dat terwijl hij nooit zo hard draait?) Op de naamplaat staat ook Amber zoals Amber het zelf schreef…

Wij zijn super blij dat het zo mooi is geworden en er nu is, ruim voor haar verjaardag die zou over twee weken zijn… dan zou ze 8 jaar geworden zijn…

Bedankt Sabina je bent echt een echte kunstenaar!

veertje